Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη, «Ήτανε δίκαιο, Έγινε Πράξη», μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας σχετικά με το σκάνδαλο περί πολυιδιοκτησίας ομάδων στην Superleague το οποίο αποκάλυψε το One Channel, και που σύμφωνα με το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. 

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κούγιας είπε 

«Όσοι ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ξέρουν τι συμβαίνει, απλώς μέχρι τώρα δεν υπήρχαν αποδείξεις . Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν ονοματεπώνυμα, εταιρίες και τριγωνικές σχέσεις που αποδεικνύουν τι συμβαίνει. Από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος σταθμός (One Channel) βρήκε ονόματα, χρήματα κλπ, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να εμποδίσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να έχει μια ξεκάθαρη άποψη ότι πρόκειται περί πολυιδιοκτησίας.

Εάν είχε γίνει νωρίτερα μια πιο σοβαρή επεξεργασία, από τα θεσμικά όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σε ορισμένες αγοραπωλησίες ανάμεσα σε ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες δεν θα είχε χρειαστεί να γίνει αυτή η δημοσιογραφική αποκάλυψη. Τότε όμως που έγινε αυτή η αγοραπωλησία νομίζω πως δεν υπήρχε καν επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Eκ των υστέρων δεν γνωρίζω τι έκανε η επιτροπή.

Από αυτά τα γεγονότα προκύπτουν και θέματα που αφορούν την νομιμοποίηση χρημάτων και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Όσον αφορά το ξενοδοχείο και τις εγκαταστάσεις που φαίνεται πως πωλήθηκαν, όταν ήταν ταμίας της ΕΠΟ ο κ. Γκιρτζίκης, είχαν δοθεί πολλά χρήματα από το ελληνικό κράτος ως προπονητήριο της Εθνικής Ελλάδος. Σημασία όμως έχει πως δεν το είπαν ότι πούλησαν τις εγκαταστάσεις στον ανιψιό του Σαββίδη. Είμαι βέβαιος πως τα θεσμικά όργανα θα επιληφθούν του ζητήματος».

 

Για το παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο

 

«Για έναν αγώνα μόνο για λόγους ασφαλείας μπορεί να το κάνει ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού και στην χώρα μας έχει γίνει μόνο μια φορά. Για να αναβληθεί η αγωνιστική εν γένει πρέπει να υπάρξει απόφαση κατά πλειοψηφία του ΔΣ της Superleague».

 

Για την ΕΠΟ

 «Όχι μόνο για την Ξάνθη αλλά και για άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Superleague υπάρχουν φήμες ότι  έχει γίνει προσπάθεια εξαγοράς τους και μάλιστα για μια ομάδα έχω εγώ ο ίδιος και συμβόλαια μεταβιβάσεως.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ πιστεύω πως υπάρχει σχέδιο επειδή ο κ. Γραμμένος είναι πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ και τα γνωρίζει όλα όπως και ο Βασίλης Γκαγκάτσης του οποίου γιος είναι ο ιθύνων νους του ΠΑΟΚ μετά τον κ. Σαββίδη όσον αφορά το διοικητικό σκέλος και προσπάθησε μέσω του κυρίου Γραμμένου να συγκαλύψει την παρανομία. Είμαι βέβαιος πως αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή θα είχαμε νόμο περί πολυιδιοκτησίας λόγω της πολύ στενής σχέσης του κ, Σαββίδη με τον Καμμένο και τον κ. Τσίπρα. Είμαι πάντως βέβαιος πως θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις  και για άλλες ομάδες».