Είναι εντυπωσιακό. Έχουν περάσει 24 ώρες και όσοι έπεσαν στην παγίδα, δεν έχουν επανορθώσει. Το παιχνίδι παίχτηκε. Ο επικοινωνιακός θόρυβος έγινε. Το ότι παραποιήθηκε η αλήθεια, είναι κάτι που... μικρή σημασία έχει για όσους «βόλεψε». Το ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα γίνεται περίγελος, ακόμη και για τα βασικά, ακόμη και για μια απλή μετάφραση, δεν αφορά κανέναν. Παρά μόνο την... UEFA, που απορούσε πώς είναι δυνατόν να παραποιείται τόσο πολύ και με τέτοιον τρόπο μια πολύ απλή δήλωση του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μπερδευτήκατε; Διαβάστε, λοιπόν, για να καταλάβετε. Και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Όχι για το προφανές, αλλά για τις σκοπιμότητες.

Όπως είναι γνωστό, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τις κάμερες και τα μικρόφωνα ανοιχτά, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσέφεριν μίλησαν για τη συνάντησή τους, δίνοντας το στίγμα της συνεργασίας Κυβέρνησης – Υπερεθνικών ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου. Κι όμως, ένα... λάθος (σ.σ. ηθελημένο, μπορεί. Βολικό, σίγουρα) στη μετάφραση όσων είπε ο πρόεδρος της UEFA, προκάλεσε αλλοίωση της πραγματικότητας. Και όσων πραγματικά ειπώθηκαν. Με αποτέλεσμα τα Fake News, να «παρασύρουν» ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αναπαραγωγή τους.

Η FAKE δήλωση του Τσέφεριν που αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ, εμφανίζει τον Σλοβένο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αναφέρει τα εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε κι εμείς πολύ ευτυχείς που η κυβέρνηση λαμβάνει μέρος στην κοινή μας προσπάθεια. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. Είμαι χαρούμενος ότι αυτή η συμφωνία που θα υπογράψουμε αναφέρει σαφώς ότι το νόημα της δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα, αλλά ότι έχετε τη βούληση να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004 όταν κερδίσατε το Euro.

Τι πραγματικά είπε ο Τσέφεριν; Τα εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε κι εμείς πολύ ευτυχείς που η κυβέρνηση λαμβάνει μέρος στην κοινή μας προσπάθεια. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. Είμαι χαρούμενος ότι αυτή η συμφωνία που θα υπογράψουμε αναφέρει σαφώς ότι το νόημα της δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα, αλλά ότι έχετε τη βούληση να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004 όταν κερδίσατε το Euro.

Με λίγα λόγια, το «with our help» (σ.σ. «με τη βοήθειά μας») του προέδρου της UEFA, έγινε «without help» (σ.σ. «χωρίς βοήθεια») στη... μετάφραση! Και εξυπηρέτησε συγκεκριμένη ρητορική. FAKE ρητορική, αλλά προφανώς βολική σε όσους επέλεξαν να κάνουν αντιπολίτευση. Είτε πολιτική, είτε... ποδοσφαιρική.

Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ FAKE... ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μιας και αναφερθήκαμε στην αντιπολίτευση, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να χρησιμοποιήσει ως «όπλο» την αρχική FAKE μετάφραση της δήλωσης του Τσέφεριν. Βιάστηκε και... ενθουσιάστηκε τόσο πολύ η αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε δήλωση ο Γ. Μπουρνούς, τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Μια δήλωση που στηρίχθηκε στη FAKE μετάφραση. Και έγινε η ίδια FAKE...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γ. Μπουρνούς:

«Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η επικοινωνιακή φάρσα της κυβέρνησης με τίτλο “Μνημόνιο για την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου”, που χαρακτηρίστηκε από άστοχους πολιτικούς χειρισμούς, σκιές, παροπλισμό του αρμόδιου υφυπουργού για τον αθλητισμό, και μια επαίσχυντη τροπολογία.

Τι έγινε λοιπόν σήμερα;

Το “μνημόνιο”, μετά από την προφανή άρνηση των διεθνών ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, κατέληξε, τελικά, μια συνυποσχετική επιστολή “δήλωσης ενδιαφέροντος”, που αποτελεί, ουσιαστικά, παράταση της τεχνικής βοήθειας που παρέχεται, ήδη από το 2016, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή αυτή, βέβαια, εμπλουτίστηκε με εντυπωσιακά στοιχεία “ευχολογίου” ώστε να “θεμελιώνεται” η ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα των ενεργειών της κυβέρνησης.

Η δήλωση, άλλωστε, του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν ότι “εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, αλλά χωρίς βοήθεια”, είναι χαρακτηριστικό της “αποφασιστικότητας” που επέδειξε ο Πρωθυπουργός, της “συνεργασίας” που τελικά κατάφερε δια του κ. Γεραπετρίτη και της “εμπιστοσύνης” που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση με όποιον συνομιλεί.

Άνθρακες ο θησαυρός. Φάρσα με το δήθεν μνημόνιο με την UEFA για το ποδόσφαιρο – Απλή παράταση της τεχνικής βοήθειας που υπάρχει ήδη από το 2016»...