Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ρόι Κοέν, σχετικά με το μέλλον της Ευρωλίγκας και τις αποδοχές των αθλητών, αναφορικά με την συνέχεια της σεζόν αλλά και τις ζημιές που έχουν προκύψει στις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν.

Όπως τονίζει λοιπόν τα ανώτερα μέλη του πρωταθλήματος πραγματοποίησαν ειδική συνδιάσκεψη με την οργάνωση των παικτών (ELPA) και αποκάλυψαν για πρώτη φορά την έκταση των οικονομικών ζημιών των ομάδων.

Μία μέση ομάδα της Ευρωλίγκα λοιπον θα χάσει περίπου το 33% του ετήσιου προϋπολογισμού του. Οι άνθρωποι της λίγκας είπαν στους παίκτες ότι υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να χάσουν έως και 50 τοις εκατό του προϋπολογισμού και άλλες που θα χάσουν έως και 15 τοις εκατό. Οι ζημιές που προκύπτουν μέχρι στιγμής από την παύση των παιχνιδιών εκτιμώνται σε περίπου 15% του ετήσιου προϋπολογισμού κάθε ομάδας.

Όσον αφορά τους όρους που θα λάβουν οι παίκτες εάν τερματιστεί το πρωτάθλημα, η Ευρωλίγκα πρότεινε ότι ο μισθός που θα πληρωθεί θα ανέλθει στο 66% της αρχικής σύμβασης. Εάν η σεζόν συνεχίσει, οι παίκτες θα λάβουν περίπου το 85 τοις εκατό του εγγυημένου ετήσιου μισθού τους. Επιπλέον, η Ευρωλίγκα πρότεινε ότι οι μισθοί δεν πρέπει να καταβάλλονται τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω δυσκολίας σε ρευστότητα και οι μισθοί αυτοί θα καταβληθούν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η οργάνωση παικτών αρνήθηκε αυτή τη ρήτρα, λέγοντας ότι ο ίδιος μισθός για τους επόμενους δύο μήνες πρέπει να διασφαλίζεται από την Ευρωλίγκα.

Η οργάνωση των παικτών πρότεινε από την μεριά της ότι οι παίκτες θα συμφωνούσαν σε μια περικοπή όχι περισσότερο όμως από 20 τοις εκατό του ετήσιου μισθού τους. Επιμένουν επίσης ότι διατηρούν το δικαίωμα να προσφεύγουν στην FIBA ​​σε περίπτωση διαφωνίας με τις ομάδες. Σε αυτό το σημείο, δεν έχει επιτευχθεί αμοιβαία συμφωνία σχετικά με τις ρήτρες και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται.

Πηγή άρθρου: to10.gr