Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει κλείσει ήδη τον Μίραλεμ Πιάνιτς από την Γιουβέντους, ωστόσο ο πρόεδρος του συλλόγου έβαλε φρένο στις επόμενες μεταγραφές λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί και των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση... Κι αυτό δεν θα κρατήσει μόνο ένα χρόνο, αλλά οι συνέπειες θα είναι ορατές για μια τρετία τουλάχιστον», δήλωσε ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου σε συνέντευξη του στην Καταλανική εφημερίδα Sport και φρόντισε να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα για πιθανούς στόχους της ομάδας του.

«Ο Νεϊμάρ; Μ' αυτά τα δεδομένα που επικρατούν είναι ανέφικτο να συζητάμε. Κι επίσης η Παρί δεν τον πουλάει», είπε για τον Βραζιλιάνο και συμπλήρωσε για τον Αργεντικό Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ:

«Είχαμε μιλήσει με την Ίντερ για τον Λαουτάρο, αλλά οι επαφές έχουν σταματήσει. Η κατάσταση που επικρατεί δεν ενδείκνυται για μεγάλες επενδύσεις».

Παράλληλα ο Καταλανός παράγοντας εξήγησε και τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην εποχή του κορωνοϊού.

«Τη σεζόν 2020-2021 περιμέναμε ότι θα είχαμε τζίρο που θα έφτανε το 1.1 δις ευρώ, αλλά θα έχουμε 30% λιγότερο. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει δεν θα έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο, δεν θα λειτουργήσει το μουσία, τα καταστήματα και οι απώλειες θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Κι αυτό μας αναγκάζει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών, αλλά παράλληλα να επανεξετάσουμε ποιες επενδύσεις είναι απαραίτητες και ποιες μπορεί να γίνουν αργότερα».

Από κει και πέρα ο Μπαρτομέου επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα κινηθεί εναντίον του Βραζιλιάνου μέσου Αρτούρ ο οποίος ήταν μέσα στα ανταλλάγματα της μεταγραφής Πιάνιτς στη Γιουβέντους, αλλά ενώ είχε συμφωνηθεί να μείνει ως το τέλος του Champions League ενημέρωσε ότι δεν θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη μετά την άδεια που πήρε.