Αν η Λιόν δεν κάνει το… θαύμα, που θα είναι η κατάκτηση του Champions League, τότε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απευθείας στα πλέι οφ του Champions League. Και σε περίπτωση αποκλεισμού του, θα έχει εξασφαλισμένη τη θέση στους ομίλους του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόνο έτσι θα σταματούσαν τον Ολυμπιακό
Μόνο έτσι θα σταματούσαν τον Ολυμπιακό
Σας δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάτε το δάχτυλο εκεί στον ΕΣΑΚΕ

Η μεγάλη πρόκριση των Γάλλων επί της Γιουβέντους στο Τορίνο (έχασαν 2-1, αλλά προκρίθηκαν λόγω του υπέρ τους 1-0 στον πρώτο αγώνα), έφεραν το… δώρο για την ομάδα του Μαρτίνς. Η οποία κέρδισε έναν γύρο και από τον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αγωνιστεί απευθείας στα πλέι οφ του Champions League στις 25 Σεπτεμβρίου (τα ματς είναι διπλά).

ADVERTISING

Ads by Teads
Από τη στιγμή που η Λιόν θα είναι στο Final 8 του Champions League τις ημέρες των κληρώσεων για τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (στις 9 και 10 Αυγούστου), δεν θα ξέρουμε ποια θα έχει κατακτήσει το φετινό τρόπαιο στην πιο περίεργη χρονιά όλων των εποχών.


Κάτι που σημαίνει πως οι κληρώσεις θα γίνουν με το access list που υπάρχει τώρα. Όταν στις 23 Αυγούστου θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης και αν αποτελεί ομάδα που έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος, τότε το… ντόμινο θα είναι το εξής:

Ο πρωταθλητής (Αγιαξ) της 11ης χώρας (Ολλανδία) στο ranking της UEFA θα μπει κατευθείαν στους ομίλους και όχι στα play off.

Οι πρωταθλητές (Σλάβια και Ολυμπιακός) της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία και Ελλάδας) στο ranking της UEFA θα μπουν στα play off και όχι στον 3ο προκριματικό γύρο.

Κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Είτε μέσω του Champions League, είτε μέσω του Europa League.
Πηγή: to10.gr