Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Ίντερ. Αλλά τι ημίχρονο! Οι Μιλανέζοι χάρη στο εξαιρετικό πρώτο τους 20λεπτο και τα γκολ των Μπαρέλα και Λουκάκου, επικράτησαν της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Final 8 του Champions League και περιμένουν το νικητή του Σαχτάρ-Βασιλεία.

Οι παίκτες του Κόντε πέρασαν στο ματς αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη που θα τους οδηγήσει στους «4» του θεσμού. Έτσι πίεσαν την γερμανική ομάδα και την έκλεισαν στα καρέ της.

Στο 14ο λεπτό λοιπόν και μετά από μία φάση διαρκείας, ο Νικολό Μπαρέλα βρήκε στρωμένη την μπάλα στο δεξί του πόδι. Επιχείρησε ένα ωραίο σουτ με το «εξωτερικό» και άνοιξε το σκορ για τους Μιλανέζους που ήταν ανώτεροι σε αυτό το διάστημα.

Έξι λεπτά αργότερα όμως ήταν η στιγμή του Λουκάκου. Και πάλι η μπαλα στην περιοχή της Λεβερκούζεν, όμως ο Βέλγος επιθετικός έμοιαζε σαν… τανκ. Δεν μπόρεσε κανείς να τον σταματήσει και στο 20′ με ένα εξαιρετικό πλασε διπλασίασε τα τέρματα για την Ίντερ.

Σε ένα 24λεπτο φωτιά και για τις δύο ομάδες, οι Γερμανοί πίεσαν για την μείωση του σκορ και τα κατάφεραν με τον Χάβερτζ. Σε μία κακή στιγμή της άμυνα την Ίντερ οι «ασπιρίνες» πραγματοποίησαν το 2-1, σκορ που έμεινε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν ουσιαστικά μονόλογος για τους Νερατζούρι. Οι Ιταλοί επέμεναν για να… καθαρίσουν το ματς όμως ο Χράντετσκι αντιστεκόταν σθεναρά. Πότε απέναντι στον Γκαλιαρντίνι (49’, 54’) και στη συνέχεια με τον Αλέξις Σάντσες (66’) και Μόουζες (76’) ο τερματοφύλακας  της Λεβερκούζεν  δεν άφηνε την Ίντερ να χαρεί από νωρίς την πρόκριση.

Οι Γερμανοί πάλεψαν μήπως γυρίσουν και ισοφαρίσουν το παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Κόντε ήταν ανώτεροι και κατέκτησαν πανάξια το εισιτήριο που τους οδηγεί στην ημιτελική φάση του Final 8 του Champions League.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαζτόνι (84’ Σκρίνιαρ), Ντ’Αμπρόζιο (59’ Μόουζες), Γιανγκ, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59’ Έρικσεν), Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες (64’ Αλέξις Σάντσες)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Λ.Μπέντερ (87’ Μπελαράμπι), Σινκχράφεν (68’ Βέντελ), Ταπσόμπα, Μπαουμγκάρτλινγκερ (68’ Αμίρι), Παλάσιος (59’ Μπέιλι), Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί, Χάβερτς, Φόλαντ (87’ Αλάριο)
Πηγή: to10.gr