Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό του από το US Open και το επεισόδιο που είχε όταν πέταξε με δύναμη το μπαλάκι και αυτό κατέληξε στο λαιμό της επόπτριας γραμμής, η απογοήτευση του Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε ξανά, καθώς έσπασε τη ρακέτα του κατά τη διάρκεια της νίκης του με 6-3, 4-6, 6-3 επί του Ντομινίκ Κέπφερ στους χθεσινούς προημιτελικούς του Ιταλικού Open.

Ήταν στο έκτο game του δεύτερου σετ, όταν ο κορυφαίος Σέρβος έριξε με δύναμη τη ρακέτα του στο έδαφος.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία ρακέτα που θα σπάσω στην καριέρα μου» δήλωσε ο 33χρονος Τζόκοβιτς σε δημοσιογράφους.

«Το έχω ξανακάνει, πιθανότατα θα το ξανακάνω. Δε θέλω να το κάνω, αλλά συμβαίνει. Έτσι νομίζω ότι απελευθερώνω μερικές φορές το θυμό μου.

Και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μήνυμα εκεί έξω, ειδικά για τους νέους παίκτες τένις που με κοιτάζουν. Δεν το ενθαρρύνω, σίγουρα. Αλλά, κοίτα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Όλοι κάνουμε το καλύτερό μας. Υπήρχαν στιγμές και περίοδοι που δεν το κάνω αυτό, και υπάρχουν περίοδοι που το κάνω» είπε.

Στα ημιτελικά του Master τουρνουά της Ρώμης θα αγωνιστεί πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά, μετά τη νίκη-έκπληξη του Νορβηγού επί του Ματέο Μπερετίνι με 4-6, 6-3, 7-6(5).