Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να παίρνει τη νίκη και στο επεισοδιακό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, που σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Ρομέν Γκροζάν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος και πανηγύρισε την 95η νίκη στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν και στην τρίτη τον Αλεξ Αλμπον. Σε ένα Γκραν Πρι, που σημαδεύτηκε από το φοβερό ατύχημα που είχε ο Ρομέν Γκροζάν λίγο μετά την εκκίνηση, με το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο οδηγός της Haas έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να εκραγεί! Μια τρομακτική στιγμή, που είχαμε δεκαετίες να δούμε στη Formula 1. Ο Γαλλοελβετός πιλότος βγήκε από το μονοθέσιο που φλεγόταν και έτρεξε αμέσως μακριά, με την εικόνα να προκαλεί σοκ σε όσους παρακολουθούσαν το Γκραν Πρι.

Ο αγώνας διεκόπη και ξανάρχισε αρκετή ώρα αργότερα, με τον Στρολ να έχει επίσης να βγαίνει νοκ-άουτ, μετά από σύγκρουση. Ο Κβιατ εμβόλισε τον αντίπαλό του και η Racing Point του Στρολ αναποδογύρισε, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που ήταν στο μποξ του 22χρονου Καναδού.

Ο νεαρός πιλότος όμως βγήκε σώος και αβλαβής από το μονοθέσιο του και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει τη νίκη στο Μπαχρέιν.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν και την τρίτη ο Αλεξ Αλμπον, αφού τρεις στροφές πριν το τέλος ο Σέρχιο Πέρες, που ήταν τρίτος μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε το μονοθέσιό του να σβήνει με πρόβλημα στον κινητήρα. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νόρις, Σάινθ, Γκασλί, Ρικιάρντο, Μπότας, Οκόν και Λεκλέρκ.