Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και επικράτησε με 1-0 επι του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Την περσινή αγωνιστική περίοδο οι κιτρινόμαυροι είχαν σπάσει (4-2) το αήττητο του σημερινού τους αντιπάλου μετά από 51 παιχνίδια.


Ο Άρης ήταν αυτός που και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ στη πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η νίκη του Άρη ήταν πεντακάθαρη και απόλυτα δίκαιη και σφραγίστηκε από το πέμπτο γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο πρωτάθλημα. Το πέναλτι που υποδείχθηκε στην ανατροπή του Μπερτόλιο από τον Πασχαλάκη ήταν ξεκάθαρο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Ντόουγκλας Αουγκούστο θα έπρεπε να αποβληθεί σε δύο περιπτώσεις. Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε εξαιρετικά την ομάδα του και κέρδισε κατά κράτος τον Πάμπλο Γκαρσία στη μάχη της τακτικής. Οι κιτρινόμαυροι με την νίκη τους αυτοί πέρασαν μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία, αφήνοντας τον αντίπαλο τους στη τρίτη θέση.


Η μάχη της τακτικής


Ο Άκης Μάντζιος έκανε την έκπληξη με την επιλογή του Μπουσέ στην εστία του Άρη αντί του Σιαμπάνη. Ακόμα, ο τεχνικός των γηπεδούχων ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής τον Σάκιτς, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του. Διατήρησε τον Σάσα ως παρτενέρ του Ματίγια στα χαφ και τον Μπερτόλιο ως επιτελικό μέσο, πίσω από τον Μάνο. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (καθώς στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Γρανάδα είχε κάνει πολλές αλλαγές). Τη θέση του τραυματία Σοάρες πήρε ο Ουαγκέ και του τιμωρημένου Ελ Καντουρί ο Τσιγγάρας.


Δοκάρι ο Γκάμα


Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη, που στάθηκε τυχερός. Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προκειμένου να δυσκολέψουν την επιθετικη ανάπτυξη του αντιπάλου και να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 7ο λεπτό ο Τζόλης μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Άρη , πλάσαρε όμως άστοχα.


Χάρισε αποβολή στον Ντόουγκλας Αουγκούστο


Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης,σε μια μονομαχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, βρήκε με το πόδι στο μηρό τον Ματίγια. Ο διαιτητής υπέδειξε το φάουλ, χωρίς όμως να αποβάλει τον Βραζιλιάνο μέσο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.


Άνοιξε το σκορ ο Γκάμα


Στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Μπερτόλιο πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα πριν τον Πασχαλάκη, που τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα το εκτέλεσε εύστοχα και με το πέμπτο του γκολ τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Στις καθυστερήσεις ο Σβάμπ με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Μπουσέ μπλόκαρε την μπάλα.


Στο ίδιο μοτίβο


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Με τον Άρη, μάλιστα, νσ κερδίζει, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, ενα φάουλ σε καλή θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ματίγια να εκτελέσει, στέλνοντας τη μπάλα , όμως άουτ. Στο 51ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως ο Μπουσέ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ζίφκοβιτς.


Τεράστια ευκαιρία με Μπερτόλιο


Στο 60ο λεπτό ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Μπερτόλιο μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη, όμως, πριν να καταλήξει στα δίχτυα, ο Ουαγκέ με προβολή αυτοθυσίας έσωσε την ομάδα του. Με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να τραυματίζεται στη συγκεκριμένη φάση και να γίνεται αλλαγή με τον Κρέσπο να παίρνει τη θέση του. Ο Μάντζιος με τη σειρά του πέρασε στο παιχνίδι τους Λόπεθ και Σίλβα, στη θέση των Μάνου και Γκαρσία.


Διόρθωσε το λαθος του με τη βοήθεια του VAR o Νάιχαους


Στο 72ο λεπτό ο Τζόλης έπεσε στο έδαφος μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη μετά από μαρκάρισμα του Σούντγκρεν. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι , όμως στη συνέχεια και μετά από σχετική ενημέρωση από το VAR, είδε ο ίδιος τη φάση και αντιλήφθηκε οτι ο Σουηδός αμυντικός βρήκε την μπάλα. Με αποτέλεσμα να διορθώσει το λάθος του και να αλλάξει την απόφαση του δείχνοντας κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να φτάσουν στην ισοφάριση, ο Άρης όμως κατάφερε να κρατήσει εύκολα το υπέρ του σκορ και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.


ΑΡΗΣ (A. Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόλιο (76΄ Τζέγκο), Ματέο (62΄ Σίλβα), Γκάμα (90+7′ Μπαγκαλιάνης), Μάνος (61΄ Λόπεθ).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63΄ Κρέσπο), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης. Αουγκούστο (79΄ Τσόλακ), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79΄ Εσίτι), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.