Συμπληρώνονται 40 ολόκληρα χρόνια αύριο, από την τραγωδία της Θύρας 7 που έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, όπου 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εξέλθουν από το «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Η αποφράδα εκείνη ημέρα

Μια μέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ κανείς. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο έξω από το Καραϊσκάκη ωστόσο στο μνημείο που υπάρχει στη μνήμη των 21 θυμάτων, υπάρχουν στεφάνια από όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια και όχι μόνο.

Στεφάνια έχουν καταθέσει μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ αδερφοί Αγγελόπουλοι, η Θύρα 7, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι παίκτες όλων των τμημάτων του συλλόγου, οι ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο Ερασιτέχνης αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Μώραλης αλλά και αντιπροσωπεία της Θύρας 7 τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων αφήνοντας μερικά λουλούδια στο μνημείο, ως ελάχιστο φόρο τιμής γι’ αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποστάσεις όπως επιτάσσουν οι ανάγκες της πανδημίας.

Δείτε φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση: