Σάλος έχει προκληθεί με τη φανέλα που θα φορέσει η εθνική Ουκρανίας στο Euro 2020. Οι εμφανίσεις της ομάδας του Αντρέι Σεβτσένκο περιλαμβάνουν τον χάρτη της χώρας με ενσωματωμένη σε αυτόν τη χερσόνησο της Κριμαίας για την οποία ως γνωστόν υπάρχει χρόνια διαμάχη με τη Ρωσία.

Η UEFA έχει εγκρίνει πάντως τη νέα εμφάνιση της Ουκρανίας για το Euro, η οποία μάλιστα φέρει και το σύνθημα των Ουκρανών εθνικιστών «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες!».


Όπως ήταν λογικό, τα παραπάνω προκάλεσαν την οργή της Ρωσίας με η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «εντελώς ακατάλληλη εμφάνιση» η οποία αποτελεί «πολιτική πρόκληση». Στην επίσημη Ουκρανία βέβαια τα σχόλια για τη φανέλα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά και μένει να δούμε τώρα αν και πως θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι η UEFA είχε μεριμνήσει ώστε Ρωσία και Ουκρανία να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο του Euro ενώ είναι αδύνατο να διασταυρωθούν και πριν από τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν καταφέρουν να προκριθούν και οι δύο.