Σοκάρει η στιγμή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο Δανία-Φινλανδία για το EURO 2020-2021, όταν σε ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν καταρρέει μέσα στο γήπεδο.

Ο αρχηγός της Δανίας Σίμον Κιάερ τρέχει να σιγουρευτεί πως ο συμπαίκτης του δεν θα καταπιεί την γλώσσα του. Οι ποδοσφαιριστές που είναι γύρω του καλούν αμέσως το ιατρικό επιτελείο, που μπαίνει εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο, με τους γιατρούς να του κάνουν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι σκηνές που ακολουθούν κόβουν την ανάσα, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος μπροστά από τον 29χρονο, για να μη φαίνεται τι συμβαίνει.

Λίγα λεπτά, δε, μετά την κατάρρευση του Έρικσεν, η σύζυγός του τρέχει και μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επιτρέπουν να πλησιάσει τον σύζυγό της, με τη γυναίκα του Ερικσεν να ξεσπάει σε κλάματα και να προσπαθούν οι Κιάερ και Σμάιχελ να την ενημερώσουν και να την παρηγορήσουν.

Για τουλάχιστον 15 λεπτά παρέσχονται στον παίκτη οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής.

Στη συνέχεια τον παραλαμβάνει φορείο και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης του παίκτη:

Σε σταθερή κατάσταση ο ποδοσφαιριστής

Ευτυχώς, η UEFA ανακοίνωσε αργότερα πως ο 29χρονος χαφ της Ίντερ είναι «στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση». Λίγο αργότερα το ίδιο ανακοίνωσε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.

Τελικά και αφότου οι παίκτες βεβαιώθηκαν πως ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του, οι ίδιοι ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως και έγινε στις 21:30.

Εκείνη την ώρα, περίπου, ο πατέρας του Ερικσεν δήλωσε ότι ο ατζέντης του γιου του, του είπε: «Ο Κρίστιαν είναι εκτός κινδύνου, μπορεί και μιλάει». Ο Τόμας Μέλερ από την πλευρά του αποκάλυψε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε επικοινωνία με τους συμπαίκτες του από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως εκείνος τους ζήτησε να αγωνιστούν κανονικά.