Μια σπουδαία αθλήτρια ενέταξε στο δυναμικό της η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού. Ο λόγος για την Μαρί Παράιμπα, η οποία δίνει στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς έναν επιπλέον λόγο για να παρακολουθήσουν ένα από τα ήδη αγαπημένα γι’ αυτούς τμήματα του συλλόγου.

Με συμμετοχές στην Εθνική Βραζιλίας, η Μαριάνα Αντράντε Κόστα ή Μαρί Παράιμπα, όπως την αποκαλούν σε όλο τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη στο άθλημά της, το βόλεϊ.


Δεν μπαίνει εύκολα κάποια στο ρόστερ της «Σελεσάο» η οποία βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος και έχει κατακτήσει μετάλλια στις διοργανώσεις που διεξάγονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και όχι μόνο.

Με αποκορύφωμα τα χρυσά μετάλλια στο Πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής το 2015 και στο Γκραν Πρι ένα χρόνο αργότερα. Άρα, από καθαρά αγωνιστική προσέγγιση, η 35χρονη ακραία αποτελεί μία αξιοπρόσεκτη περίπτωση αθλήτριας. Ειδικά εάν προσθέσουμε στο παζλ και τα κομμάτια από τη διαδρομή της σε συλλογικό επίπεδο.

Με τη φανέλα της ελβετικής Βολερό, η Μαριάνα Αντράντε Κόστα έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Τεράστια διάκριση, αναμφίβολα.  

Η Μαρί Παράιμπα, όμως, μαγνητίζει τα βλέμματα και εκτός τάραφλεξ. Θεωρείται η πιο όμορφη γυναίκα του παγκόσμιου βόλεϊ. Δεν το έγραψαν μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ, όταν πυροδότησε ο Ολυμπιακός τη βόμβα της απόκτησής της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ένταξη της έμπειρης αθλήτριας στην ομάδα του Πειραιά συνοδεύτηκε από τις αναφορές στην ομορφιά της. Και κυρίως με την πλήρη ταύτιση στην άποψη ότι πρόκειται για την ωραιότερη γυναίκα του βόλεϊ.


Οι φωτογραφίες της αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Στα 25 χρόνια της, άλλωστε, ενέδωσε στις πιέσεις και για ένα διάστημα αποσύρθηκε από το βόλεϊ για χάρη του μόντελινγκ. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, έγινε εξώφυλλο στο «Playboy», το οποίο ξεπούλησε στη Βραζιλία, αλλά όχι μόνο.


Ολυμπιακός: H Μαριάνα Αντράντε Κόστα, όπως είναι το πλήρες όνομά της ή πιο απλά Μαρί Παραΐμπα είναι ο μεγάλος στόχος των «ερυθρόλευκων».

Ολυμπιακός: H Μαριάνα Αντράντε Κόστα, όπως είναι το πλήρες όνομά της ή πιο απλά Μαρί Παραΐμπα είναι ο μεγάλος στόχος των «ερυθρόλευκων».

Στην πορεία, πάντως, η Μαρί άφησε τις πασαρέλες και επέστρεψε στο άθλημά της. Αρχικά, στην άμμο ως μία από τις κορυφαίες στο beach volley και έπειτα στη σάλα. Η επανεμφάνισή της σε υψηλό επίπεδο τη δικαίωσε για την απόφασή της. Προς όφελος και του Ολυμπιακού, ο οποίος απέκτησε μία εξαιρετική αθλήτρια, αλλά και μία γυναίκα που από μόνη της μπορεί να γεμίσει ένα κλειστό γήπεδο με φίλους του... βόλεϊ.

Υπάρχει, βέβαια, και το αθλητικό κομμάτι, διότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τη Μαρί Παράιμπα για να γίνει ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η 35χρονη ακραία θεωρείται από τις κορυφαίες του κόσμου στην υποδοχή. Επίσης, είναι εξαιρετική στην επίθεση παρότι δεν είναι πανύψηλη, αλλά μόλις... 1,81! Το βασικό όπλο της, πάντως, είναι το τρομερό σερβίς της. Στέλνει την μπάλα στις αντιπάλους της με άλμα. Με το λεγόμενο jump flopping χτύπημά της, η Μαρί Παράιμπα δυσκολεύει αφάνταστα την αντίπαλη υποδοχή και δίνει ένα σοβαρό πλεονέκτημα στην ομάδα της. Κι αυτό το στοιχείο της προφανώς θα το εκμεταλλευθούν στον Ολυμπιακό. Στο Διαδίκτυο, άλλωστε, κυκλοφορούν πολλά βίντεο με τα εξαιρετικά σερβίς της. Εκτός, βέβαια, από τις φωτογραφίες με τις οποίες αναδεικνύεται η απαράμιλλη ομορφιά της.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time