Η πανδημία να αποτελέσει τροχοπέδη για την παρακολούθηση του Μαραθωνίου τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών καθώς για τους αγώνες βάδην θα συστήσουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τοπικοί Ιάπωνες αξιωματούχοι, όπως δήλωσαν την Τρίτη, εξαιτίας των κρουσμάτων.

Εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης στο Τόκιο σχεδόν όλα τα αγωνίσματα Μαραθωνίου αλλά και βάδην θα λάβουν χώρα στο Σαπόρο, 800 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, σύμφωνα με τη World Athletics και τη ΔΟΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της Covid-19, θα είναι απαραίτητο να μειωθεί ο κίνδυνος κρουσμάτων κοροναϊού, περιορίζοντας την κυκλοφορία των θεατών. Αποφασίστηκε λοιπόν να ζητηθεί από το κοινό να μην παρακολουθήσει τους Αγώνες από την άκρη του δρόμου στο Σαπόρο» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές.

Ο Μαραθώνιος των γυναικών είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου και των ανδρών την τελευταία ημέρα των Αγώνων (8/8), οι οποίοι αρχίζουν στις 23 Ιουλίου, ενώ η οργανωτική επιτροπή έχει ανακοινώσει ήδη ότι δεν επιτρέπεται η άφιξη φιλάθλων από το εξωτερικό.