Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές ηττήθηκαν από τους Αυστραλούς Πιρς και Μπάρτι με 2-1 κι έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην Ιαπωνία, μιας και έχουν αποκλειστεί και στο ατομικό.

Η ομάδα της Αυστραλίας ήταν πιο έμπειρη στο διπλό του τέννις κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο τάι μπρέικ, το οποίο και κατέκτησε με σχετική άνεση (10-6), κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, μπαίνοντας αυτόματα στο βάθρο των μεταλλίων.

Η πρώτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη σε Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε, χωρίς την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το μέλλον τους ανήκει.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Αυστραλία κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4, υπερασπίστηκε το σερβίς της κι έκανε ένα μπρέικ, το οποίο και της έδωσε το προβάδισμα με 1-0.Η Ελλάδα αντέδρασε, ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο σετ με μπρέικ, υπερασπίστηκε με τη σειρά της το σερβίς της κι έκανε το 1-1, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-4.

Όλα κρίθηκαν στο σούπερ τάι μπρέικ, όπου νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα έφτανε πρώτη τους 10 πόντους. Η Αυστραλία προηγήθηκε με 9-4 και κατέκτησε γρήγορα τη νίκη.