Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι Ελληνίδα ολυμπιονίκης στο βάδην. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι τελείωσαν πριν λίγες ημέρες, κατέκτησε την 8η θέση στα 20.000 μ. βάδην. H 37χρονη Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια του στίβου, που αγωνίστηκε για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επιτυχημένη παρουσία της στους Αγώνες του Ρίο το 2016, μόνο τυπική περίπτωση αθλήτριας δεν είναι.

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Καρδίτσας, σερβίροντας μεζέδες της μαμάς Ντρισμπιώτη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού ολοκληρώσει σέρβις και καθαριότητες, ξεκινά την προπόνησή της. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας χαρίσει μία θέση μέσα στη δεκάδα με τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου.

Δεν ήξερε σε ποια θέση τερμάτισε ακριβώς

Για τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε σε συνέντευξή της στο www.sport24.gr: «Όταν τερμάτισα, δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα ακριβώς. Έφυγα και πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα πράγματά μας. Και έρχεται η Κυριακή (σ.σ. αναφέρεται στη συναθλήτριά της Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία τερμάτισε 29η) έπειτα από λίγο κλαίγοντας και μου έλεγε “τι έκανες;”. Της λέω “τι έκανα;” Μου λέει “είσαι όγδοη ολυμπιονίκης”. Της λέω “όχι, ρε”. Μου λέει “ναι” και έκλαιγε η καημένη και με πήραν τα κλάματα κι εμένα. Αλλά δεν το πιστεύω ακόμη, δεν το έχω καταλάβει, γιατί οι αθλήτριες που πέρασα είναι από αυτές που δεν νικιούνται εύκολα. Συνέβη και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη».

Σε ανάρτησή της στα social media, η 8η ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. βάδην αφιέρωσε τη διάκρισή της στους πυρόπληκτους και ευχήθηκε γρήγορα να κλείσει και αυτή η «πληγή» στην πατρίδα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time