Με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Τσιμίκα μίλησε για ακόμη μία φορά ο Γιούργκεν Κλοπ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ενόψει του αγώνα της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, το απόγευμα του Σαββάτου ( 28/5, 19.30) για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Γερμανός προπονητής δήλωσε πως ο Κώστας Τσιμίκας διανύει την πιο καλή περιόδό του από τότε που υπέγραψε για τον σύλλογο και αυτό φαίνεται από τις προτιμήσεις του ίδιου για την βασική ενδεκάδα των «κόκκινων».

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πώς απέδωσε ο Κώστας, από την προετοιμασία κιόλας. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για εκείνον. Έπρεπε να προσαρμοστεί, έπειτα τραυματίστηκε και είχε και κορωνοϊό, ενώ η άμυνά μας έπρεπε να αλλάζει κάθε εβδομάδα. Είναι στην καλύτερη φόρμα από τότε που είναι εδώ», τόνισε αρχικά ο Κλοπ, υποστηρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει σε κάθε παιχνίδι ο Έλληνας αριστερός μπακ.

Ωστόσο, ο Γερμανός προπονητής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κάποιου είδους «διαμάχη» μεταξύ του Τσιμίκα και του Άντριου Ρόμπερτσον, την ώρα που ο Σκωτσέζος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και να διεκδικήσει ισάξια την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

«Ο Ρόμπερτσον είναι ένα κτήνος και δουλεύει απίστευτα σκληρά. Δεν υπάρχει μάχη Τσιμίκα – Ρόμπερτσον. Οι παίκτες δεν μάχονται μεταξύ τους, όλα έχουν να κάνουν με το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έχουμε δύο πραγματικά καλούς αριστερούς μπακ και αυτός ήταν πάντα ο στόχος μας. Αμφότεροι θα πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους τη φετινή σεζόν. Δεν μου αρέσει όταν ο κόσμος λέει πως ο παίκτες μάχονται για μία θέση. Είναι στο χέρι τους όσον αφορά στην απόφαση που θα πάρω», δεν παρέλειψε να αναφέρει ο Κλοπ, βάζοντας τέλος στα σενάρια που πυροδοτούνται τον τελευταίο καιρό στο Νησί.