Η Λίβερπουλ είναι η κάτοχος του φετινού Carabao Cup κερδίζοντας με 1-0 την Τσέλσι στην παράταση με τον Φαν Ντάικ να της χαρίζει το τρόπαιο στο 118' έπειτα από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα, που επέστρεψε στη δράση μετά από δύο μήνες με χρυσή ασίστ. Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε σχεδόν ομάδα... Κ23 στα τελευταία λεπτά αλλά παρ' όλα αυτά πήρε το τρόπαιο. Αυτός ο τελικός είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο... μάγκικους τίτλους των "Κόκκινων" οι οποίοι έδειξαν ότι δικαίως θεωρούνται στις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czecdzukhzm1)

Μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με ακυρωθέν γκολ της Τσέλσι και δοκάρι της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο ματς όμως δεν κατάφερε να βρει κάποια μεγάλη φάση. Η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20λεπτο εκεί όπου βρήκε και τη μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού έως εκείνο το σημείο με τον Κέλεχερ να σταματά εντυπωσιακά τον Πάλμερ σε σουτ εξ επαφής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czea0nnjueeh)

Μία εκ των στιγμών της αναμέτρησης ήταν λίγο αργότερα ο τραυματισμός του Γκράφενμπερχ. Όχι μόνο επειδή τον αντικατέστησε ο Γκόμεζ αλλά επειδή το εγκληματικό τάκλιν του Καϊσέδο δεν τιμωρήθηκε ούτε καν με φάουλ από τον Κάβανα και τον VAR να κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cze9u66rodup)

Εκεί όπου χρειάστηκε να ξυπνήσει ο VAR, στεναχωρήθηκε η Τσέλσι καθώς ακυρώθηκε λόγω ελάχιστων εκατοστών γκολ του Στέρλινγκ με τον Τζάκσον που του έκανε την πάσα να είναι εκτεθειμένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cze9vloobphd)

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι "Κόκκινοι" βρήκαν μομέντουμ κυρίως μέσω των επελάσεων του Λουίς Ντίαζ. Ο Κολομβιανός ταλαιπωρούσε τον Γκουστό και δημιούργησε φάσεις παρέα με τον Ρόμπερτσον. Στην σημαντικότερη φάση της ομάδας του Κλοπ, ο Χάκπο σημάδεψε το δοκάρι του εξουδετερωμένου Πέτροβιτς ενώ λίγο αργότερα ο Κόλγουιλ σταμάτησε διαγώνιο σουτ του Μπράντλεϊ που πήγαινε προς την εστία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czea38et6odd)

Ακυρωθέν γκολ για τη Λίβερπουλ, δοκάρι για την Τσέλσι και απίθανος Κέλεχερ έστειλαν το ματς στην παράταση!

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ξανά φορτσάτες. Ο Έλιοτ είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του από πλευράς Λίβερπουλ και δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις. Και πάλι όμως την πρώτη ευκαιρία χρονικά είχε η Τσέλσι με τον Έντσο Φερνάντεζ να χάνει τη σημαντικότερη με ανεπιτυχές τακουνάκι.

Στη συνέχεια ο VAR έστειλε ξανά στην οθόνη τον Κάβανα για να ακυρώσει γκολ του Φαν Ντάικ. Όλοι έψαχναν το λόγο που το ακύρωσε, όμως η αλήθεια είναι πως ο Έντο που έκανε το σκριν στον παίκτη του Ολλανδού ήταν εκτεθειμένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeanc13yfmp)

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ άγρια ομορφιά με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Η Τσέλσι ήταν λογικό να έχει περισσότερες λύσεις καθώς ο Κλοπ είχε στον πάγκο μόνο τον Τσιμίκα και παιδιά της Ακαδημίας ενώ ο Ποτσετίνο έριξε στο παιχνίδι τον Ενκουνκού και τον Μούντρικ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeaxrkj9l6p)

Στα τελευταία λεπτά ο Γκάλαχερ ήταν ο μοιραίος για την Τσέλσι καθώς έχασε όχι μία, αλλά τρεις σημαντικές χαμένες ευκαιρίες ενώ οι "Μπλε" βρήκαν και τέταρτη ευκαιρία με τον Ντισασί να αστοχεί εξ επαφής με το γόνατο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czebbhnuevjt)

Ο Κέλεχερ έπαιζε λες και είχε και τον Άλισον μέσα του και κρατούσε το μηδέν για μια Λίβερπουλ που έπαιζε με τα... τέταρτα στα τελευταία λεπτά. Η προσπάθεια των παικτών του Κλοπ ήταν συγκινητική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czebj2zj3fgp)

Ο Φαν Ντάικ σηκώθηκε στον ουρανό μετά από κόρνερ του Τσιμίκα και το πήρε σπίτι του!

Στην παράταση ενώ το φυσιολογικό θα ήταν η Τσέλσι να μπει για να πάρει το παιχνίδι, τα πιτσιρίκια του Κλοπ είχαν την κυριαρχία και έχασαν μεγάλη φάση με τον Πέτροβιτς να σταματά εντυπωσιακά κεφαλιά του Ντανς. 

Λίγο αργότερα έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Έλιοτ με τον Τσιμίκα να ξεκινά να βγάζει τη μία (παραλίγο) ασίστ μετά την άλλη καθώς λίγο αργότερα ο Κόλγουιλ έκοψε τον Ντανς πάλι μετά από ενέργεια του Έλληνα μπακ. Λίγο αργότερα ο Έλιοτ έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Πέτροβιτς να κρατά και εκεί το ηδέν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czec4dc427xd)

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Τσέλσι πήρε μέτρα αλλά ο ρυθμός των φάσεων είχε... κοπάσει με τα πέναλτι να γίνονται όλο και πιο ορατό σενάριο. Όμως ο Φαν Ντάικ είχε άλλη άποψη και μετά από κόρνερ του Τσιμίκα πήδηξε ψηλότερα από όλους και χάρισε τη νίκη στη Λίβερπουλ!

Οι ενδεκάδες:

Τσέλσι (Μ. Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό, Τσίλγουελ (113' Τσάλομπα), Κόλγουιλ, Ντισασί, Ε. Φερνάντεζ, Καϊσέδο, Γκάλαχερ (97' Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67' Ενκουνκού), Πάλμερ, Τζάκσον (Μούντρικ 90')

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (Κλαρκ 72'), Κονατέ (106' Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87' ΜακΚόνελ), Έντο, Γκράφενμπερχ (28' Γκόμεζ), Έλιοτ, Ντίαζ, Γκάκπο (87' Ντανς)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czed0buhs8zd)