Ο Αλέξης Τζόρβας κρέμασε τα γάντια του τερματοφύλακα και φόρεσε αυτά του αγρότη, καθώς αποφάσισε να αφήσει πίσω του πλέον τη «στρογγυλή θεά». Έπειτα από μία σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα σε Ελλάδα και Ιταλία, ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Αλέξης Τζόρβας, είναι πλέον αγρότης. Ασχολείται με τις ελιές και τα αμπέλια και έχει πλέον τη δική του παραγωγή στη Λακωνία.



«Σταμάτησα στα 33 μου με πλήρη συνείδηση. Αποφάσισα να σταματήσω γιατί “μπούκωσα” και, το σημαντικότερο, είχα και δύο μικρά παιδιά που έπρεπε να αφοσιωθώ σε αυτά. Έπρεπε να ζήσω την παιδική τους ηλικία. Μέχρι και σήμερα δεν έχω καταφέρει να προσαρμοστώ 100%, παρόλο που το αποφάσισα με πλήρη συνείδηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. «Έχω επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, και συνεχίζω να το κάνω, φτιάχνοντας ελαιώνες και αμπελώνες. Τα χέρια μου είναι, πλέον, χέρια αγρότη! Το κτήμα έχει, βέβαια, και εργάτες, γιατί η έκταση είναι τεράστια, αλλά εγώ συμμετέχω καθημερινά ενεργά σε κάθε εργασία. Νιώθω σαν να “χτίζω” μια δεύτερη καριέρα. Όπως “έχτισα” την αθλητική, την ποδοσφαιρική, με τεράστια υπομονή και σκληρή δουλειά, ακριβώς το ίδιο κάνω τώρα, με τον ελαιώνα και τον αμπελώνα. Κάνω κάτι που έχει πολλαπλάσια κόπωση από τον αθλητισμό, αλλά η ικανοποίηση που νιώθεις στο τέλος είναι ασύγκριτη.

Από το 2017, λοιπόν, έχω επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό (και συνεχίζω να το κάνω), φτιάχνοντας ελαιώνες και ετοιμάζοντας αμπελώνες. Μιλάμε για μια κάθετη μονάδα παραγωγής, με την πρώτη ύλη να παράγεται από μένα στα κτήματα. Παράλληλα, με την κατασκευή ελαιοτριβείου και οινοποιείου αλλά και του συσκευαστηρίου. Η παραγωγή, επεξεργασία και τελικά διανομή στο εμπόριο των δικών μας προϊόντων». Όλο αυτό γίνεται στον Ασωπό Λακωνίας, τον τόπο καταγωγής της συζύγου του, της Χρυσαυγής. Το μικροκλίμα της περιοχής είναι μοναδικό. Μπορεί να παραγάγει μοναδικά προϊόντα. «Στην αρχή, πολλοί που με έβλεπαν εκεί, νόμιζαν ότι πήγα να κάνω χόμπι… Να περάσω την ώρα μου. Στην πορεία, κατάλαβαν πόσο σοβαρά το έχω πάρει. Είναι ένα μέρος το οποίο πρωτογνώρισα και αγάπησα στα 22 μου χρόνια, γιατί με τη γυναίκα μου είμαστε από μικροί μαζί».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time