H πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρα Καστρίτση, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και σεξουαλική παρενόχληση, ενώ σχολίασε επικριτικά τις δηλώσεις, που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Συγκεκριμένα μίλησε στο Status FM 107.7 και είπε για τον Λευτέρη Πετρούνια: «Πού είναι η στήριξη; Θα ήθελα να δω μία ανάρτηση που έχει κάνει ο κ. Πετρούνιας για το άθλημα του κιόλας. Πού είναι η στήριξη στην προσπάθεια για να μην υπάρχουν αυτά τα αίσχη στο χώρο της ενόργανης; Εδώ και εφτά μήνες, δεν είδαμε κανείς να ξέρει τίποτα, κανείς να ακούει τίποτα… Συγγνώμη (σ.σ. για τις δηλώσεις του) ζήτησε από τον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό αφιερώνουμε τα μετάλλια μας. Εγώ δεν άκουσα να ζητά συγγνώμη από τους 33 αθλητές της ενόργανης γυμναστικής».

Σημειώνεται πως η Δήμητρα Καστρίτση, είναι μεταξύ των πρώην 22 αθλητριών – αθλητών που συνυπέγραψε την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας άφηναν νηστικές» και συνέχισε αναφερόμενη στο περιστατικό που συνέβη κατά της διάρκεια προπόνησής της για την Εθνική ομάδα, σε ηλικία μονάχα 12 ετών: «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν».

«Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της», υπογράμμισε η κ. Καστρίτση.