Ρεκόρ ατυχίας φέτος για τον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος εκεί που είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση παρουσίασε πρόβλημα στην καρδιά που τον απομάκρυνε από το γήπεδο.

Ο Αργεντινός επιθετικός όπως αποδείχθηκε έχει καρδιακή αρρυθμία και έτσι θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός γηπέδων για να ακολουθήσει μία ειδική θεραπεία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/11) έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Σέρχιο Αγκουέρο αποσύρεται από την ενεργό δράση, όπως αποκάλυψε ο Ζεράρ Ρομέρο και είπε ότι ο Αργεντινός μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρση του από την ενεργό δράση καθώς το πρόβλημα στην καρδιά δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα διαψεύδει τη συγκεκριμένη είδηση. Ο αντιπρόεδρος των Καταλανών Ράφα Γιούστε τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση ο Αγκουέρο να ανακοινώσει την απόσυρση του, ενώ στη συνέχεια και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Ματέου Αλεμάνι δήλωσε: «Θα υπάρχει χρόνος να το δούμε. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα».

Μέχρι και ο Τσάβι, όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Εσπανιόλ ξεκαθάρισε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα σίγουρο. Χαρακτηριστικά είπε: «Μίλησα μαζί του τις προάλλες. Αυτό που δημοσιεύτηκε δεν είναι αλήθεια. Δεν έχουμε αυτές τις πληροφορίες, μιλάμε μαζί του. Είναι ήρεμος και χαρούμενος στην ομάδα».