Στα 33 του χρόνια ο Σέρχιο Αγουέρο αναγκάστηκε να βάλει πρόωρο τέλος στη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα λόγω καρδιακής αρρυθμίας, με τον Αργεντινό να αποσύρεται από την ενεργό δράση με δάκρυα στα μάτια, αφού το ποδόσφαιρο που αγαπά τόσο πολύ αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη ζωή του. Μετά τη Μάντσεστερ Σίτι με τη φανέλα της οποίας θριάμβευσε για 10 χρόνια, μεταπήδησε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όμως πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε πέντε ματς, καθώς διαπιστώθηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά, με αποτέλεσμα να πει πρόωρα... αντίο.

Ο Αγουέρο παραχώρησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Αργεντινή και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τελευταίο του ματς με την Μπαρτσελόνα, καθώς και για τον λόγο που δεν πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10 στους «μπλαουγκράνα», όταν και αποχώρησε ο Λιονέλ Μέσι.

Το αίσθημα πνιγμού που ένιωσε στο τελευταίο του ματς με την Μπαρτσελόνα ο Αγουέρο

30 Οκτωβρίου 2021. Μία μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Σέρχιο Αγουέρο, καθώς ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετώπιζε την Αλαβές και ο ίδιος είχε πάθει κρίση αρρυθμίας. Μάλιστα, ήταν συγκλονιστικά όλα όσα περιέγραψε, καθώς ανέφερε ότι ένιωθε ένα αίσθημα πνιγού αλλά και τάσης λιποθυμίας.

«Ένιωσα σαν να πνίγομαι, δεν ένιωσα πόνο. Είχα μεγάλη πίεση στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα ότι ήταν επειδή ήμουν σωματικά άρρωστος και είπα μέσα μου: "Σκατά, είμαι τόσο κακός". Πήδηξα για μια κεφαλιά. Έβγαλαν αντεπίθεση και άρχισα να ζαλίζομαι. Ένιωσα ότι θα λιποθυμούσα και ήθελα να ηρεμήσω. Ήθελα να πω κάτι και οι λέξεις δεν έβγαιναν. Έπιασα το χέρι του αρχηγού της Αλαβές σαν να έλεγα: "Σταματήστε το παιχνίδι". Άρχισε να ουρλιάζει και σταμάτησαν το παιχνίδι. Όταν ηρέμησα, ένιωσα ότι η καρδιά μου άρχισε να χτυπά πιο γρήγορα. Εκεί με έπιασε η κρίση αρρυθμίας. Μια εβδομάδα πριν μου είχε συμβεί στην προπόνηση, αλλά είχε περάσει μόνο 20 δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Kun AGÜERO con Juan Pablo VARSKY || Clank! Game #14


Ο λόγος που ο Αγουέρο δεν πήρε το "10" στην Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε το 2021 από την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν τη στιγμή που ο Σέρχιο Αγουέρο άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι για να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σούπερ φεύγοντας από τους «μπλαουγκράνα» άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη. Τη φανέλα με το νούμερο 10, η οποία έχει γράψει ιστορία παγκοσμίως και είναι σήμα κατατεθέν για τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι.

Ο Αγουέρο είχε την ευκαιρία να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 10, όμως ο ίδιος επέλεξε να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 19, καθώς, όπως δήλωσε, το συγκεκριμένο νούμερο ανήκει αποκλειστικά στον Μέσι.

«Όταν ο Λέο έφυγε από την Μπαρτσελόνα, μου πρόσφεραν τη φανέλα με το νούμερο 10 και είπα όχι. Όχι επειδή δεν το ήθελα. Νόμιζα ότι θα επέστρεφε. Μου είπαν ότι ήμουν ο μόνος που μπορούσα να το χρησιμοποιήσω, αλλά για μένα το νούμερο 10 ανήκει στον Μέσι», τόνισε ο Αγουέρο.