LA LIGA

Εύκολο βράδυ είχε η Ατλέτικο που επικράτησε εύκολα με 4-1 της Κάντιθ εκτός έδρας και πλησίασε στον ένα βαθμό την Ρεάλ η οποία έχει και παιχνίδι λιγότερο. Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, η ομάδα του Σιμεόνε ήταν καταιγιστική στο δεύτερο κι έφτασε σε άνετο διπλό.

Η Εσπανιόλ επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 15η αγωνιστική της La Liga. Χρυσός σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ερέρα στο  76′, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να απογοητεύουν με τις εμφανίσεις τους. Δύο νίκες στα τελευταία έξι μάτς για τους «Βάσκους».

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φύγει με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βιγιαρεάλ με 3-1 και να πάρει έτσι του τρείς πρώτους της βαθμούς μακριά από το «Καμπ Νόου». Η Ράγιο Βαγιεκάνο απέσπασε πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Βαλένθια για την 15η αγωνιστική της La Liga και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, συνεχίζoντας την άκρως θετική της πορεία στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι «Νυχτερίδες» σημείωσαν την πρώτη τους ήττα μετά από τρία σερί θετικά αποτελέσματα και βρίσκονται στη 10η θέση.

Η Θέλτα έφυγε με το τρίποντο της νίκης από το χιονισμένο «Mendizorroza», επικρατώντας με 2-1 της Αλαβές για την 15η αγωνιστική της La Liga, και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των γηπεδούχων.

SERIE Α

Η Τορίνο έβαλε δύσκολα στην Ρόμα στο Ολύμπικο, όμως οι Ρωμαίοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 με ένα γκολ που πέτυχε ο Τάμι Έιμπραχαμ στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Πλέον η Ρόμα βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς.

«Φωτιά» στη μάχη του τίτλου έβαλε η Σασουόλο! Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου, άλωσε (1-3) το Σαν Σίρο, υποχρεώνοντας τη Μίλαν στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα.

Σπουδαία νίκη με 2-0 πήρε η Ίντερ, η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βενέτσια στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Serie A. Μια πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Αταλάντα επικρατώντας εκτός έδρας της Γιουβέντους με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Serie A. Έτσι το σύνολο του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι παραμένει στη ζώνη που οδηγεί στο Champions League, σε αντίθεση με τους «μπιανκονέρι» που παραμένουν εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων.

Σημαντική νίκη με 3-1 πέτυχε η Σαμπντόρια κόντρα στη Βερόνα, καθώς ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ανεβαίνοντας στη 15η θέση με 15 βαθμούς.

BUNDESLIGA

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της Λειψία, καθώς επικράτησε άνετα με 3-1 μετά από 15 αγωνιστικές στο γερμανικό πρωτάθλημα εδραιώνεται στην 3η θέση με 24 βαθμούς και βρίσκεται σε τροχιά Champions League.

H Μπάγερν Μονάχου επικράτησε δύσκολα της Αρμίνια Μπίλεφελντ με σκορ 1-0, στην «Αλιάνζ Αρίνα», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Βόλφσμπουργκ με 3-1 και ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Αρμίνια για να παραμείνει πρώτη.

Premier League 

Όρθια στάθηκε στάθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο της ντέρμπι στη μετά Σόλσκιερ εποχή. Η Τσέλσι «σφυροκόπησε» στο τους «κόκκινους διαβόλους» που άντεξαν και πήραν την ισοπαλία με 1-1 δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στην κορυφής της βαθμολογίας με Σίτι και Λίβερπουλ να μειώνουν στον ένα και στους δύο βαθμούς αντίστοιχα. Στο -5 από την τετράδα η Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο χιονισμένο Έτιχαντ για την 13η αγωνιστική της Premier League. Μετά από 3 ματς χωρίς νίκη (2 ήττες, 1 ισοπαλία), η Λέστερ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε στο King Power Stadium της Γουότφορντ με 4-2 και ανέβηκε στην 9η θέση με 18 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ είχε εύκολο έργο κόντρα στη Σαουθάμπτον, της οποίας και επικράτησε με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League, ανεβαίνοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας. Ακόμα, η Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη (έμεινε στον πάγκο) και Δημήτρη Πέλκα (πέρασε ως αλλαγή στο 68′) κόλλησε στο 0-0 με τη Γουλβς, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Championship.

H Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραντ πέρασε από το «Σέλχαρστ Παρκ», επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 2-1, παραμένοντας έτσι και οι δύο ομάδες στο μέσον της βαθμολογίας.

Ένα δεκάλεπτο έφτανε στην Άρσεναλ για να «καθαρίσει» τη Νιούκαστλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 χάρη στα γκολ των Σάκα (56′) και Μαρτινέλι (66′) και πλέον ισοβαθμούν με τη Γουέστ Χαμ στην 4η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια, η ομάδα του Μόγιες έχει ένα ματς λιγότερο.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 2-0
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 1-2
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0
Νόριτς-Γουλβς 0-0
Μπράιτον-Λιντς 0-0
Μπρέντφορντ-Έβερτον 1-0
Μπέρνλι-Τότεναμ Αναβολή
Λέστερ-Γουότφορντ 4-2
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-1
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1    

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

Τσέλσι 29 -12αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 29
Λίβερπουλ 28
Γουέστ Χαμ 23
Άρσεναλ 23
Γουλβς 20
Τότεναμ 19 -12αγ.
Μπράιτον 18
Λέστερ 18
Μάντσεστερ Γιουν. 17 -12αγ.
Κρίσταλ Πάλας 16
Μπρέντφορντ 16
Άστον Βίλα 16
Έβερτον 15
Σαουθάμπτον 14
Γουότφορντ 13
Λιντς 12
Μπέρνλι 9 -12αγ.
Νόριτς 9
Νιούκαστλ 6

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

Ρόμα - Τορίνο 1-0 |HIGHLIGHTS

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουναίτεντ 1-1 |HIGHLIGHTS

Σπέτσια - Μπολόνια 0-1 |HIGHLIGHTS

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-1 |HIGHLIGHTS

Λέστερ - Γουότφορντ 4-2 |HIGHLIGHTS

Μίλαν - Σασουόλο 1-3 |HIGHLIGHTS

Μπρέντφορντ - Έβερτον 1-0 |HIGHLIGHTS

Ουντινέζε - Τζένοα 0-0 |HIGHLIGHTS

Μπράιτον - Λιντς 0-0 |HIGHLIGHTS

Μπελενένσες - Μπενφίκα 0-7 (διεκόπη) |HIGHLIGHTS

Βενέτσια - Ίντερ 0-2 |HIGHLIGHTS

Γιουβέντους - Αταλάντα 0-1 |HIGHLIGHTS

Νόριτς - Γουλβς 0-0 |HIGHLIGHTS

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα | 1-2 | HIGHLIGHTS


Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 4-0 |HIGHLIGHTS

Έμπολι - Φιορεντίνα 2-1 |HIGHLIGHTS

Σαμπντόρια - Βερόνα 3-1 |HIGHLIGHTS

Άρσεναλ - Νιούκαστλ | 2-0 | HIGHLIGHTS