Η εκδίκαση της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς για την ακύρωση της βίζας του άρχισε στην Ασυτραλία λίγο μετά τη  01:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος). Ο δικαστής Αντονι Κέλι, είχε συμφωνήσει να είναι παρών και ο Τζόκοβιτς στη διαδικασία, ωστόσο ο Σέρβος δεν προσήλθε, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν παρακολουθούσε live την εκδίκαση μέσω του διαδικτύου.

Οι συνήγοροι

Ο Τζόκοβιτς εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του, Νικ Γουντ και Πολ Χόλντενσον, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πείσουν τον δικαστή να ανατρέψει την αρχική απόφαση, ώστε να μπορέσει ο «Νόλε» να διεκδικήσει το Australian Open. Αν η ένσταση απορριφθεί, ο Σέρβος θα απελαθεί από την Αυστραλία και θα γυρίσει πίσω στη πατρίδα του.

O δικηγόρος του Τζόκοβιτς επισήμανε πως ο πελάτης του παρέδωσε επίσημη ταξιδιωτική δήλωση και παρείχε τα αποδεικτικά στοιχεία για την εξαίρεση του, παρόλο που δεν απαιτούνταν.

Το έγγραφο

Η πλευρά των εκπροσώπων του Σέρβου παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο έχει περάσει από έναν καταρτισμένο ιατρό, έναν καθηγητή και μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια, το οποίο ανέφερε πως ο «Νόλε» δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Ο δικαστής της έφεσης μετά την παρουσίαση των στοιχείων εξέφρασε την απορία: «Τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;», με τον Νικ Γουντ να αναφέρει «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».