Η 15χρονη Ρωσίδα, Καμίλα Βαλίεβα, είναι το πρόσωπο των ημερών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η νεαρή Ρωσίδα πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση στο σύντομο ατομικό και στο τέλος της, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της.

Σημειώνεται πως η 15χρονη Ρωσίδα έχει συγκεντρώσει την τελευταία εβδομάδα τα «φώτα της δημοσιότητας», καθώς όπως αποκαλύφθηκε μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), επέτρεψε στην Βαλίεβα να συνεχίσει τις προσπάθειες της και στο ατομικό, που αρχίζει σήμερα (15/2), ενώ η ΔΟΕ, ανακοίνωσε ότι μέχρι να τελεσφορήσει η υπόθεση, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απονομή μεταλλίων, για τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχε και θα συμμετάσχει η Ρωσίδα έφηβη.

Μετά το τέλος της σημερινής της προσπάθειας, η Καμίλα Βαλίεβα δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της -μετά και την «περιπέτεια» των τελευταίων ημερών- και ξέσπασε σε κλάματα.

Η Βαλίεβα χόρεψε υπό τους ήχους του In Memorian και συγκέντρωσε 82.16, για το εκπληκτικό της πρόγραμμα, με τριπλό τόλουπ και άξελ. Με αυτό τον τρόπο ανέβηκε στην πρώτη θέση. Το κοινό, αντέδρασε με ένα θερμό χειροκρότημα.