Επιστολή με την οποία ζητούν από την UEFA να μην φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League, τον ερχόμενο Μάιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, συνυπογράφουν αρκετοί Ευρωβουλευτές, την ώρα η αγωνία για την κρίση στην Ουκρανία «χτυπάει κόκκινο».

Η πρωτοβουλία για την επιστολή, η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ελήφθη από τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Βιόλα φον Κράμον-Τάουμπαντελ, ενώ οι υπόλοιποι νομοθέτες έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα (23 Φεβρουαρίου) στις 4 μ.μ. να τη συνυπογράψουν πριν από την επίσημη υποβολή της.

Η τοποθέτηση

«Υπό το φως της σοβαρής διεθνούς κατάστασης μετά την αναγνώριση του Ντονμπάς από τον Πούτιν και την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος, είναι σαφές ότι η πόλη της Αγίας Πετρούπολης δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League», αναφέρεται στην επιστολή.

«Επείγον βήμα»

Εκτός από την επιλογή ενός εναλλακτικού τόπου διεξαγωγής του τελικού του Champions League «ως ένα πρώτο και πολύ επείγον βήμα», οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης από τη διοργανώτρια αρχή ποδοσφαίρου της Ευρώπης να μην εξετάσει καμία άλλη ρωσική πόλη ως τόπο διεξαγωγής διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Μαΐου στο στάδιο Krestovsky.