Μπαλάρα και πεντάρα! Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο και πετυχαίνοντας πέντε γκολ από το 52’ έως το 84’, επικράτησε με 5-1 των Αρκάδων, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαρωτικοί στο δεύτερο μέρος και έστησαν… πάρτι στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Μια επιβλητική εμφάνιση από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που είδε τον Γιώργο Μασούρα να πετυχαίνει δύο γκολ (54’, 57’) και να συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί που έχει χτίσει από την ημέρα που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι (σ.σ όποτε σκοράρει κερδίζει ο Ολυμπιακός), ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Παπασταθόπουλος (52’), Μπουχαλάκης (66’) και Γκάρι Ροντρίγκες (84’). Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 74’ και σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 65 βαθμούς και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του 3ου σερί και 47ου συνολικά. Παράλληλα, αύξησαν στους 16 πόντους τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.
5529467


Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Καρβάλιο και Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη, ο Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με την εξής 11άδα: Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Κρέσπι, Καπίγια, Σίτο και Μπενίτο.

Πίεση και ευκαιρίες

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και μετέφεραν από τα πρώτα κόλας λεπτά το παιχνίδι στο μισό του Αστέρα Τρίπολης. Με σέντρες από τα πλάγια, αλλά και με κάθετες πάσες από τον άξονα, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τους Αρκάδες να δέχονται ασφυκτική πίεση και να παραχωρούν το ένα κόρνερ μετά το άλλο.
5529329

Οι πρωταθλητές πολιορκούσαν τα καρέ του Τσιφτσή, με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο 45άλεπτο να φτάνουν τρεις φορές κοντά στο γκολ. Στο 12’ με τον Μαντί Καμαρά, στο 20’ με τον Τικίνιο και στο 45’ με τον Εμβιλά. Στην πρώτη περίπτωση το μακρινό σουτ του Αφρικανού «έγλυψε» το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα και στη δεύτερη ο Τασούλης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την κεφαλιά του Βραζιλιάνου. Ο Λατινοαμερικάνος λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στο 35’ έγινε αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Ελ Αραμπί. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Μαροκινός έστρωσε ωραία στον Εμβιλά, ο Γάλλος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Αλλαγές και 4άρα

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Βαλμπουενά και Σισέ στις θέσεις των Αγκιμπού Καμαρά και Κώστα Μανωλά. Η είσοδος του Γάλλου μεσοεπιθετικού έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά!

Στο 52’ με τον Παπασταθόπουλο, στο 54’ και 57’ με τον Μασούρα. Στην πρώτη περίπτωση ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο διεθνής σέντερ μπακ με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Τσιφτσή για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, o Βρουσάι με ωραία κίνηση άνοιξε στον Καρβάλιο, αυτός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας από κοντά έκανε το 2-0.
5529257

Λίγο αργότερα ο διεθνής μεσοεπιθετικός «ξαναχτύπησε». Σε μια φάση – καρμπόν με το δεύτερο γκολ, ο Βρουσάι γύρισε από δεξιά και ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Μπουχαλάκη αντί του Εμβιλά και στο 66’ ο διεθνής μέσος έκανε το 4-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Στο 75’ οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των Πειραιωτών και με τον Καρμόνα μείωσαν σε 4-1, αλλά οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και στο 84’ απάντησαν με τον Γκάρι Ροντρίγκες για το 5-1. Ο Αφρικανός μπήκε στο ματς στο 74’ αντί του Μασούρα και δέκα λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια επιβλητική νίκη και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το δεκάρι: Ο Μασούρας. Δύο γκολ σε τρία λεπτά από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Δεν άφησε να πάνε χαμένες οι πάσες των συμπαικτών του και με δύο γκολ στο 64’ και 67’ «καθάρισε» το ματς.

Το κλειδί: Η είσοδος του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε στο 46’ και έδωσε ώθηση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Από τα δικά του πόδια προήλθε το 1-0, ενώ από δικό του φάουλ ξεκίνησε και το 4-0.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς έκανε κίνηση – ματ με την είσοδο του Βαλμπουενά. Ο Ράσταβατς δεν μπόρεσε να απαντήσει, με την ομάδα του να δέχεται τρία γκολ σε διάστημα 5 λεπτών.

Στον πάγκο: Η κατάρρευση του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να δεχθούν 5 γκολ από το 50’ έως το 84’.
5529248

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46′ Σισέ), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61′ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (74′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35′ λ. τρ. Ελ Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46′ Ριέρα), Σίτο (59′ Τιλίκα), Μπενίτο (68′ Σόνι).

Πηγή: to10.gr