Τον Παραολυμπιονίκη  στίβου, Μιχάλη Σεΐτη, συνάντησε στην Ρόδο ο Σάββας Πούμπουρας και εκείνος του μίλησε για το ατύχημα που του στέρησε το ένα του πόδι, την προκατάληψη και τα περίεργα βλέμματα όλων των συναντούν αλλά και το όνειρό του να φτιάξει το πρώτο τεχνητό μέλος στην Ελλάδα.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα την ώρα του ατυχήματος ήταν αν ήμουν σε όνειρο» λέει χαρακτηριστικά, ο Μιχάλης Σεΐτης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» και τον Σάββας Πούμπουρας για το ατύχημα που έμελλε να του αλλάξει, ολόκληρη τη ζωή.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι τραυματίστηκα είδα τον εαυτό μου  να παίρνει μέρος σε αγώνες με το πρόσθετο μέλος» συμπληρώνει ο Παραολυμπιονίκης και επισημαίνει πως δεν έπεσε ψυχολογικά, αντίθετα ένιωσε ευγνώμων γιατί όπως λέει θα μπορούσε να πάθει χειρότερα.

«Το σημαντικό είναι πώς προβάλουμε το πρόβλημα, όποιο και αν είναι αυτό… Επειδή δεν με νοιάζει που έχω πρόσθετο μέλος, ο κόσμος δεν το βλέπει» αναφέρει.

Ο Μιχάλης Σεΐτης  είναι αντιδήμαρχος Εμπορίου, στον Δήμο της Ρόδου και δηλώνει πως του δίνεται τώρα η ευκαιρία να μειώσει τους κινδύνους στους δρόμους αλλά και να φτιάξει υποδομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Τέλος, αναφέρει πως με τον νέο νόμο που βγήκε πριν 8 χρόνια, θεωρείται πως έχει 50% αναπηρία, ενώ παλαιότερα 67%, οπότε σήμερα δεν δικαιούται τίποτα.