Έτοιμος να γράψει ιστορία και να επιστρέψει στο Final Four της Euroleague είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα στις 21:30 τη Μονακό στο κατάμεστο ΣΕΦ και επιδιώκουν τη νίκη στο πέμπτο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους, προκειμένου να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Η ομάδα του Πειραιά διεκδικεί την πρόκριση στο 11ο Final Four της Ιστορίας του με στόχο την κατάκτηση του 4ου τίτλου του (1997, 2012, 2013), ενώ η αντίπαλός του Μονακό συμμετέχει για πρώτη φορά στη Euroleague.

Η παράδοση είναι συντριπτικά με το μέρος του Ολυμπιακού, καθώς η ιστορία θέλει και στους 13 «5ους αγώνες» που έχουν διεξαχθεί στα πλέι οφ της Euroleague να προκρίνεται πάντα η γηπεδούχος ομάδα.



Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τρεις 5ους αγώνες, τις δύο που είχε πλεονέκτημα έδρας έναντι της Αναντολού Εφές ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, ενώ τη μία που είχε μειονέκτημα έδρας αποκλείστηκε στη Μαδρίτη, από τη Ρεάλ.

Ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός-Μονακό θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό (19/5) στο Βελιγράδι την Αναντολού Εφές.

Ο Ολυμπιακός, στην πρώτη σεζόν της χωρίς τον τέως αρχηγό της και «θρύλο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη, θέλει να επιστρέψει στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όταν ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει αυτή τη φορά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Χασάν Μάρτιν προπονήθηκε και μένει να φανεί αν είναι απόλυτα έτοιμος να πάρει λεπτά συμμετοχής στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι με τη Μονακό.