Η πιο βαριά φανέλα του κόσμου, η απίστευτη Ρεάλ απέκλεισε με επική ανατροπή και την Σίτι, μετά απο Παρί και Τσέλσι και είναι στο Παρίσι που τον περιμένει η Λίβερπουλ!

Και πώς να ξεγράψεις 13 ευρωπαϊκές κούπες;

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια μυθική ανατροπή στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League και παρότι οι Citizens βρίσκονταν μια ανάσα από τον τελικό (χάρη σε γκολ του Μαχρέζ στο 73′), ο Ροντρίγκο έκανε το απίστευτο: πέτυχε 2 γκολ μέσα σε 1 λεπτό (90′, 91′), στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί ανέλαβε δράση (ποιος άλλος;) ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι στο 95′ και έδωσε μια θριαμεβυτική πρόκριση στη Ρεάλ με 3-1 και έτσι οι Μαδριλένοι θα αναμετρηθούν με τη Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό του Παρισιού στις 28 Μαΐού. Ένας τελικός που είχε επαναληφθεί το 2018 στο Κίεβο, όπου η Ρεάλ είχε επικρατήσει με 3-1, κατακτώντας το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η Σίτι κατέβηκε στο «Μπερναμπέου» με… συνταγή «Μετροπολιτάνο» στα μετόπισθεν, προκειμένου να προστατεύσει το ισχνό προβάδισμά της απ’ τον πρώτο αγώνα στο «Etihad».

Και η αλήθεια είναι πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έφερε το τέμπο του αγώνα εκεί που ήθελε. Δεν απειλήθηκε πολύ και μάλιστα στο 73΄ πήρε το προβάδισμα σε μία υποδειγμτική αντεπίθεση με τους Γκιντογκάν και Σίλβα και τελικό αποδέκτη τον Μαχρέζ, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Κουρτουά. Οι «σίτιζενς», ωστοσο υπολόγιζαν χωρίς την παροιμιώδη αστοχία του Γκρίλις που έχασε τα… άχαστα σε τετ-α-τετ στο 84΄ και στο 85΄, αλλά και στον Ροντρίγο.

Στο 90′ ο 20χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πρόλαβε την έξοδο του Κουρτουά στο γύρισμα του Μπενζεμά και με «τσίμπημα» της μπάλας, ισοφάρισε σε 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Μαδριλένοι έκλεψαν ξανά την μπάλα, ο Καρβαχάλ σέντραρε προς το κεφάλι του Ροντρίγο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 94′ ο Μπενζεμά κέρδισε πέναλτι, προλαβαίνοντας να βγει πρώτος την μπάλα, στο άτσαλο τάκλιν του Ντίας και με ψύχραιμη εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα (95΄) διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που έστειλε τη «βασίλισσα» στο μεγάλο τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μεντί, Νάτσο, Μιλιτάο (115’ Βαγιέχο), Κρόος (68’ Ροδρίγο), Μόντριτς (75’ Καμαβινγκά), Κασεμίρο (75’ Ασένσιο), Βινίσιους (115’ Λούκας Βάσκεθ), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104’ Θεμπάγιος)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (72’ Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι (99’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72’ Γκιντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Φόντεν, Ζέσους (78’ Γκρίλις)

Πηγή: to10.gr