Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε σε ακόμη έναν τελικό στην καριέρα του στη Ρώμη, δίχως να κερδίσει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποκόμισε οφέλη από την παρουσία του στο ιταλικό open.

Συνδυάζοντας την παρουσία του στον τελικό αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό του περσινού νικητή, Ράφα Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, δημιουργώντας και μία δοφορά 645 βαθμών από από τον Ισπανό, μία εβδομάδα πριν το Roland Garros. Θυμίζουμε πως η πρώτη τριάδα έχει παραμείνει αμετάβλητη (Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ), με τον Αλκαράθ να βρίσκεται στο Νο6 καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή για τη Ρώμη.

Παράλληλα, στο Νο8 έχει ανέβει ο Κάπερ Ρουντ ανέβηκε στο Νο8, ενώ την 10αδα κλείνουν οι Αλιασίμ και Μπερετίνι, με τον τελευταίο να μην κατεβαίνει στο Παρίσι καθώς ακόμη αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε.

Στην γυναικεία κατάταξη δεν υπάρχουν μεταβολές στην πρώτη 5αδα, καθώς η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο4 με την Σβιόντεκ να έχει δημιουργήσει τεράστια διαφορά από το Νο2, της τάξεως των 2.150 βαθμών.