Τελικά θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Σ' αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Όσο κυκλοφορούν σ' αυτό και το διαφεντεύουν λαθραίες και καιροσκοπικές λογικές, θα προκύπτουν πάντα... Μπαλτάκοι και διάφορες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο συνομιλητής των φυλακισμένων νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, ο άνθρωπος που δεν έκρυψε ποτέ τις ακροδεξιές ιδέες του, λειτουργώντας ως δικηγόρος εν είδει υπηρέτη πολλών αφεντάδων, επελέγη από τους τζάμπα ευεργέτες και τους εγχώριους θαυμαστές των πουτινικού τύπου πρακτικών, ως ο άνθρωπος που θα… οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ξέφωτο.

Το νέο πρόσωπο της «εξυγίανσης» των υπόγειων διεργασιών, των απειλών και των φουσκωτών, συνιστά τον πλέον ισχυρό συμβολισμό και την πιο ξεκάθαρη σημειολογία των στοχεύσεων και του σκεπτικού των εμπνευστών της. Τον έλεγχο δηλαδή με κάθε αθέμιτο μέσο της εξωαγωνιστικής πλευράς του ποδοσφαίρου, μιας και το υγιές ποδοσφαιρικό όραμα και οι σοβαρές επενδύσεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι το φόρτε τους. Με αυτά τα δεδομένα, ο άνθρωπος που συγχρωτιζόταν με τον Ηλία Κασιδιάρη, που επιχείρησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεσή του με τα… σχετικά πεπραγμένα της Δικαιοσύνης, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολιτικού φορέα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Δημήτρη Καμμένο και που βρέθηκε απολογούμενος για τα καμώματα του ενήλικου υιού του στα γήπεδα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Για να καταλάβετε, τον τρόπο με τον οποίο θα διοικηθεί από αύριο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκεί να προστρέξει κανείς στο περιεχόμενο των βίβλων του «Κρυπτεία» (αφιερωμένο σε παραστρατιωτική οργάνωση της αρχαίας Σπάρτης που τελούσε τις νύχτες ατομικές ή μαζικές δολοφονίες ειλώτων, των πιο δυνατών και ανυπότακτων στο πνεύμα) και «Το τέλος του Εφιάλτη», τα οποίο εξυμνούσε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και μάλιστα επισήμως. «Ένας από τους λόγους που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο συγγραφέας του είναι Έλληνας, πράγμα ασυνήθιστο για τα δεδομένα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς η ελίτ της προτιμάει να ασχολείται με τη συγγραφή ρομάντζων και γλυκανάλατων μυθιστορημάτων με κίναιδους, λεσβίες και λοιπές «ευαίσθητες» υπάρξεις. Ο Έλλην συγγραφέας Π.Δ. Μπαλτάκος κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα», σημείωνε μεταξύ άλλων η νεοναζιστική οργάνωση αποθεώνοντας τον εκλεκτό των συνεταίρων της «εξυγίανσης».

Πέραν των συγγραφικών και πολιτικών παραληρημάτων του Μπαλτάκου, γεννάται εύκολα το ερώτημα, πώς ο απομπεμφθείς από το Μέγαρο Μαξίμου πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά (λόγω του περιβόητου βίντεο της συνομιλίας του με τον Κασιδιάρη), που είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και με τις ευλογίες του Δημήτρη Μελισσανίδη ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ θα τηρήσει έστω και το μίνιμουμ της ισονομίας που συνιστά βασικό ζητούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Ήδη οι… προγραμματικές του δηλώσεις και ιδιαίτερα για τη διαιτησία δείχνουν κατά πού το πάει. Ενδιαφέρον, δε, θα έχει και η στάση της κυβέρνησης από δω και μπρος, δεδομένου του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο, η θητεία του οποίου στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε μαύρη κηλίδα έναντι των φιλελεύθερων παραδόσεων του κυβερνώντος κόμματος και των αξιών που πρεσβεύει…