Σοβαρή και αποφασισμένη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η εθνική έκανε τη… δουλειά της στο Μπέλφαστ και στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία! Η γαλανόλευκη άλωσε (0-1) το Widson Park και ξεκίνησε με το δεξί την περιπέτειά της στους ομίλους του Nations League.

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ελλάδα είχε τον έλεγχο, με τους γηπεδούχους να απειλούν ελάχιστα την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Με τον Τάσο Μπακασέτα να βρίσκει δίχτυα με υπέροχο τρόπο και τον Γκουστάβο Πογέτ να θωρακίζει τα μετόπισθεν στα τελευταία λεπτά, το τρίποντο κατέληξε σε γαλανόλευκα χέρια. Στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής, ο Ουρουγουανός έβαλε τη… σφραγίδα του και η Ελλάδα πήρε τη νίκη.

Μετά και το διπλό στο Μπέλφαστ, η γαλανόλευκη ισοβαθμεί με το Κόσοβο (επικράτησε της Κύπρου), με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες την Κυριακή (5/6).

Υπογραφή Μπακασέτα

Από τα πρώτα λεπτά του ματς, η εθνική μας ομάδα είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις προς την εστία του Πίκοκ-Φαρέλ.

Με υπομονή και επιμονή, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ κυκλοφορούσαν την μπάλα, επιλέγοντας την δεξιά πτέρυγα για τις επιθετικές τους ενέργειες.

Μετά από ένα άχρωμο και άγευστο ξεκίνημα, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από τα πόδια των γηπεδούχων. Στο 18΄, ο Γουάιτ γύρισε ωραία και απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει εύκολα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Ελλάδας να απαντήσει στην φάση της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Μπακασέτας έβγαλε γλυκιά σέντρα, ο Γιακουμάκης έπιασε με δυσκολία την κεφαλιά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Η γαλανόλευκη μετέφερε το παιχνίδι της και στην αριστερή πλευρά, με τον Τσιμίκα να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση.

Η ομάδα του Πογέτ γυρόφερνε συνεχώς την περιοχή των γηπεδούχων, μέχρι που βρήκε το γκολ στο καλύτερο χρονικά σημείο. Στο 39ο λεπτό και μετά από ωραία συνεργασία των διεθνών, ο Λημνιός έστρωσε στον Μπακασέτα, που έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Πίκοκ-Φαρέλ. Κοντρόλ με το αριστερό, εκτέλεση με το δεξί και 0-1 από τον άσο της Τραμπζονσπόρ.

Μάλιστα, με την συμπλήρωση των 45΄, η εθνική έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Τσιμίκας έκλεψε και έφυγε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπακασέτα και ο Ρότα ήταν αυτός που έκανε την άστοχη σέντρα-σουτ.

Αντεξε στην πίεση

Με ευκαιρία για την εθνική, ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Στο 52ο λεπτό, ο Λημνιός έκανε φοβερό γύρισμα στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων, με τον Γιακουμάκη να σκοντάφτει και για χιλιοστά να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Στα επόμενα λεπτά, η Βόρεια Ιρλανδία έγινε πιο επιθετική, χωρίς ωστόσο να απειλεί την εστία του Βλαχοδήμου. Οι διαδοχικές σέντρες των γηπεδούχων, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τους παίκτες της εθνικής.

Στο 67΄, ο Χατζηδιάκος έκανε το λάθος και ο ΜακΓκίν σούταρε πάνω στον Βλαχοδήμο. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Γκουστάβο Πογέτ. Βλέποντας πως η γαλανόλευκη είχε χάσει τη συγκέντρωση και τη φρεσκάδα της, προχώρησε σε τριπλό χτύπημα. Παυλίδης, Χατζηγιοβάνης και Κουρμπέλης ρίχτηκαν στη μάχη για να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Η εθνική κλείστηκε στα καρέ της, με τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεση τους. Στο 84΄, ο Τζαβέλλας υπέπεσε σε φάουλ, με την εκτέλεση του Λάφερτι να περνάει λίγο πάνω από τα γαλανόλευκα δοκάρια.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα μπροστά από την γαλανόλευκη εστία και η εθνική μας ομάδα έφυγε από το Widson Park με το τρίποντο στις αποσκευές της.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Mπαρακλάου): Πίκοκ, Φάρελ, Μπράντλεϊ(62′ Μακ Γκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν(80′ Χιούμ), Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ(80′ Τσαρλς), Α. ΜακΚαν, Λέιβερι(62′ Λάφερτι), Γουάιτ

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα(90′ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης(82′ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός(69′ Παυλίδης), Μπακασέτας(69′ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης(69′ Χατζηγιοβάνης)

Πηγή: to10.gr