Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
karate
Sports

Με 25 μετάλλια επιστρέφουν οι Έλληνες καρατέκα από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν περίπου 1.300 αθλητές και η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με 25 μετάλλια (8 χρυσά - 6 ασημένια - 11 χάλκινα).

Η Ελλάδα είχε «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών, Γυναικών, Βετεράνων και μικρών ηλικιών, καθώς οι... καρατέκα μας, έφεραν 25 μετάλλια στη χώρα. Σημειώνεται πως η διοργάνωση φιλοξενήθηκε το τριήμερο 4-6 Ιουνίου στο Βελιγράδι. 

Ειδικότερα, χρυσά μετάλλια στους «μεγάλους» κατέκτησαν στο Κούμιτε ο Διονύσης Ξένος (-67κ.), η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.) και ασημένιο ο Στέφανος Ξένος (-60κ.), λίγες ημέρες μετά τις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκαζιαντέπ. Στην παρέα των «μεταλλιούχων» προστέθηκε ο Τάσος Χασανάκος με την τρίτη θέση στα -67κ. και η Τζωρτζίνα Ξένου με το χάλκινο μετάλλιο στο ΚΑΤΑ γυναικών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών που αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας μετάλλια και κυρίως αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. «Είναι το μέλλον του ελληνικού καράτε όλα αυτά τα παιδιά, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις και να μπουν από νωρίς σε ένα υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιετής και πρόσθεσε: «Οι επιτυχίες στο βαλκανικό σε συνδυασμό βέβαια με τα πέντε μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δείχνουν ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το 2022 εξελίσσεται πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και στο  Ευρωπαϊκό Νέων που ακολουθεί σε λίγες ημέρες».

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν περίπου 1.300 αθλητές και η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με 25 μετάλλια (8 χρυσά - 6 ασημένια - 11 χάλκινα).

Τα κατέκτησαν οι εξής

ΧΡΥΣΑ

Διονύσης Ξένος (-67κ. ΑΝΔΡΩΝ)

Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Αγ. Μωραϊτης (-50κ. 13yrs)

Ελένη Σιταρά (ΚΑΤΑ 13yrs)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Στέφανος Ξένος (-60κ. ΑΝΔΡΩΝ)

Αγ. Περγαλία (+44κ. 11yrs)

Γρ. Σιετής (-52κ. 12yrs)

Ελ. Ζερβού (ΚΑΤΑ 13yrs)

Ομαδικό Κάτα (Κορίτσια, 12-13yrs)

Β. Παπασπύρου

Σπ. Μπουγιουκλάκη 

Στ. Χρυσανθακοπούλου 

ΧΑΛΚΙΝΑ

Τάσος Χασανάκος (-67κ. ΑΝΔΡΩΝ)

Τζωρτζίνα Ξένου (ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Αναστ. Αναστασιάδη (+50κ. 12yrs)

Νικολ. Ασβεστοπούλου (-36κ. 11yrs)

Μιχ. Γκοντόπουλος (-40κ. 11yrs)

Αγγ. Μπιτσώρης (-42κ. 12yrs)

Γ. Μωραϊτης (-45κ. 11yrs)

Ελ. Παπαβασιλείου (-45κ. 12yrs)

Σ. Παυλίδης (-42κ. 12yrs)

Βαλ. Χύτη (-37κ. 10yrs)

Μ. Νικηφόρος (ΚΑΤΑ 8yrs)

Επίσης, στο βαλκανικό βετεράνων μετάλλια κατέκτησαν οι: 

Χρυσά: Ελένη Κωτσίρη, Σταύρος Μπίμπας, Γιάννης Τσαρούχας, Γιώργος Πελέκης 

Ασημένιο: Νεκτάριος Ξένος.