Με αυτογκόλ του Γιαρμολένκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ η Ουαλία νίκησε 1-0 την Ουκρανία στο Κάρντιφ και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουαλίας θα βρεθεί ξανά σε Μουντιάλ για πρώτη φορά ύστερα από 64 χρόνια.

Παράλληλα, στα αξιοσημείωτα του αγώνα καταγράφονται οι αντιδράσεις των Ουκρανών διεθνών, μετά το φινάλε. Εμφανώς απογοητευμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι και ταυτόχρονα περήφανοι για τη στήριξη των συμπατριωτών τους, αποθεώθηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα και ανταπέδωσαν με θερμό χειροκρότημα. Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ μάλιστα ξέσπασε on camera σε λυγμούς.



Πάρτι στη Λισαβόνα

Στο Νations League η Πορτογαλία έκανε «πάρτι» στη Λισαβόνα με αντίπαλο την Ελβετία. Στο 15′ από το φάουλ του Ρονάλντο επωφελήθηκε ο Καρβάλιο για το 1-0 και στο 34΄ο Κριστιάνο ήταν σκόρερ του 2-0. Ο Πορτογάλος σταρ πέτυχε και το 3- 0 λ στο 39ο λεπτό. Το «νερό» στο αυλάκι είχε μπει για τα καλά και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έφθασαν και στο τελικό 4- 0 με τον Κανσέλο στο 68ο λεπτό.

Στην Πράγα η Τσεχία αιφνιδίασε την Ισπανία. Το 1-0 σημειώθηκε από τον Πέσεκ στο 4′, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Γκάβι στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 66ο λεπτό ο Κούχτα πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο το 2-1 για την Τσεχία, ωστόσο στο 90′ ο Mαρτίνεθ έγραψε το τελικό 2-2 για την Ισπανία καθώς η μπάλα αναπήδησε εντός της εστίας του Βατσλίκ.

Ρεσιτάλ Μέσι

Στην Παμπλόνα o Λίο Μέσι έδωσε «ρεσιτάλ». Ο Αργεντινός «μάγος» έβαλε πέντε γκολ στο φιλικό της εθνικής με την Εσθονία. Σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, έκανε το 2-0 με υποδειγματικό πλασέ και το 3-0 με επίσης εξαιρετικό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Το τέταρτο γκολ ήταν δείγμα υψηλής τεχνικής και με το πέμπτο γκολ ο Μέσι ολοκλήρωσε την ιστορική βραδιά. Να σημειωθεί ότι έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής με πέντε γκολ στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής και ξεπέρασε τον Πούσκας στην τέταρτη θέση των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.



Σε διεθνές φιλικό στο Τόκιο, ο Νεϊμάρ έδωσε με πέναλτι τη νίκη 1-0 στη Βραζιλία επί της Ιαπωνίας και με 74 γκολ στην Εθνική ξεπέρασε τον Ρονάλντο. Πλέον απέχει τρία τέρματα από τον πρώτο σκόρερ της «σελεσάο», που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Πελέ.