Με δύο μετάλλια και συνολικά πέντε συμμετοχές σε τελικούς ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών της αεροβικής γυμναστικής στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών, στο Γκιμαράες. Η ελληνική αποστολή πέτυχε πρωτοφανείς επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, όπου πανηγύρισε διακρίσεις χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας στον θεσμό.

Συγκεκριμένα η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει έχοντας στις αποσκευές της ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων και ένα χάλκινο στην κατηγορία κορασίδων.

1_2

Τη 2η θέση κατέκτησε η Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή στο ατομικό νεανίδων με 19,150 βαθμούς, ενώ η πεντάδα των κορασίδων (Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα / Ανθή Λαζάρου / Μελίνα Γεωργιάδου) κέρδισε την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 17,550 βαθμούς.

Την επιβλητική ελληνική παρουσία στους τελικούς συμπλήρωσε η 5η θέση του τρίο κορασίδων (Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα) με 17,650 βαθμούς, η 6η θέση της πεντάδας νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου / Δέσποινα Καλυβέζα / Μαρία Κρυσταλία Κολιαδήμα) με 18,100 βαθμούς και η 8η θέση του τρίο νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου) με 17,850 βαθμούς, στο φινάλε μία διοργάνωσης που δημιουργεί προοπτική για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες στο μέλλον.

2_2

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής Κωνσταντίνα Δήμα και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις Ελληνίδες αθλήτριες, στους προπονητές-προπονήτριες τους και σε όλη την ελληνική αποστολή.