Η Κατερίνα Στεφανίδη, για ακόμη μία φορά μας έκανε περήφανους, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ με άλμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρότι έκανε εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ και πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4,75μ., είδε την 24χρονη Μούρτο να κάνει τον αγώνα της ζωής της και με 4,80μ. (οκτώ πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό της και εθνικό ρεκόρ και 20 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε τη θεωρητικά βασική αντίπαλό της, τη Σλοβένα Τίνα Σουτέι (επίσης με 4,75μ.), ανέβηκε για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο και εξασφάλισε το 11ο μετάλλιό της σε μεγάλες διοργανώσεις (σε επίπεδο γυναικών), αλλά σίγουρα θα φύγει από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας με γλυκόπικρη γεύση.

Η Κατερίνα ξεκίνησε εξαιρετικά, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια πέρασε άνετα τα 4.55 μ. και συνέχισε με εξαιρετικό μομέντουμ, καθώς με την πρώτη πέρασε και τα 4.65.

Στη συνέχεια, η ολυμπιονίκης μας, πέρασε επίσης με τη πρώτη τα 4.70. ενώ με την πίεση να ανεβαίνει από τις ανταγωνίστριές της, κατάφερε με την πρώτη και τα 4.75,που είναι και η κορυφαία της επίδοση για φέτος, δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Στο τέλος δεν κατάφερε να περάσει τα 4.80.

Δείτε βίντεο