Όπως ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν θα συμμετάσχει στην κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2024.

«Η Εθνική ομάδα της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024, που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RFF.

Στο ίδιο κείμενο προσθέτει: «Ο λόγος πηγάζει από την απόφαση της UEFA τον Φεβρουάριο να αναστείλει τη συμμετοχή ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων στις διοργανώσεις της μέχρι νεωτέρας ».

Η Ρωσία επιστρέφει στο γήπεδο για φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό πως η Εθνική ομάδα της Ρωσίας θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο, σχεδόν δέκα μήνες μετά τον τελευταίο της διεθνή αγώνα, την ήττα 1-0 στην Κροατία, στις 14 Νοεμβρίου 2021, σε προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η ομάδα του Βαλερί Καρπίν -που είναι και προπονητής της Ροστόφ- θα αντιμετωπίσει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Μπιτσκέκ, την Κιργιζία, η οποία προκρίθηκε στο Κύπελλο Εθνών Ασίας 2023.

Όμως, μάλλον αυτός ο αγώνας δεν θα είναι ο τελευταίος της χρονιάς για τη Ρωσία, όπως είχε αναφέρει η γαλλική Equipe, καθώς είναι πιθανό να αντιμετωπίσει το Ιράν στις 15 Νοεμβρίου σε ρωσικό έδαφος.

«Δεν ξέρω αν το Ιράν, που έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, μπορεί να αντιμετωπίσει κυρώσεις παίζοντας με τους Ρώσους. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η Ρωσία έχει ζητήσει φιλικά αρκετές φορές σε άλλες εθνικές ομάδες, ιδιαίτερα στην Αφρική, αλλά όλες οι ομοσπονδίες που προσεγγίστηκαν αρνήθηκαν για να μη ρισκάρουν», είπε στη γαλλική εφημερίδα ένας μάνατζερ αγώνων.
Όπως είναι γνωστό FIFA και UEFA έχουν αποκλείσει «μέχρι νεωτέρας» όλες τις Εθνικές ομάδες και τους συλλόγους της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις τους.