Ο Ριβάλντο υποστήριξε με δηλώσεις του την επιλογή του Χάμες Ροντρίγκες να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Κολομβιανός διεθνής «θα παίξει σπουδαία παιχνίδια και θα αποκαταστήσει την ποδοσφαιρική φήμη του στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο σύλλογο» τον Ολυμπιακό και «φανταστικούς» τους φιλάθλους του.

«Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ένας σπουδαίος παίκτης που τώρα επιστρέφει στην Ευρώπη από την πόρτα ενός μεγάλου συλλόγου που είχα τη χαρά να εκπροσωπήσω. Με ένα τόσο φανατικό κοινό. Νομίζω ότι ο Χάμες θα παίξει σπουδαία παιχνίδια και θα αποκαταστήσει την ποδοσφαιρική φήμη του στην Ευρώπη» είπε ο διάσημος Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού (2004-07) και της ΑΕΚ (2007-08), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Κολομβίας futbolred.

«Η έλευση του Χάμες στην Ελλάδα θα του δώσει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αγώνες διοργανώσεων στην Ευρώπη, όπου θα τον παρακολουθούν και θα ανέβει επίπεδο. Μπορεί να επιστρέψει στο Champions League με τον ελληνικό σύλλογο ή ακόμα ίσως να επιστρέψει στην Ισπανία, την Αγγλία ή την Ιταλία. Νομίζω ότι έχει κάνει μια καλή επιλογή υπογράφοντας στον Ολυμπιακό» πρόσθεσε ο Ριβάλντο.