Η ώρα για το μεγάλο «αντίο» έφτασε. Ο σπουδαίος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ θα πιάσει τη ρακέτα για τελευταία φορά στο Laver Cup, όπου θα παίξει στο διπλό, δίπλα σε εκείνο που ερίζει μαζί του και μαζί με τον Τζόκοβιτς για τον τίτλο του κορυφαίου, τον Ράφα Ναδάλ.

Μάλιστα, ο τελευταίος «χορός» του Ρότζερ Φέντερερ θα είναι με παρτενέρ. Ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας θα αγωνιστεί σήμερα στις 23:00 για τελευταία φορά στην καριέρα του, στο διπλό του Laver Cup, με συμπαίκτη τον αιώνιο αντίπαλο και αγαπημένο φίλο του, Ράφα Ναδάλ.

«Είναι σαν τον γκρεμό, ξέρεις ότι δεν έχει μείνει τίποτα μετά αλλά είναι εντάξει, έτσι θέλω να είναι. Το επέλεξα και είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση αυτή», είπε ο Φέντερερ.

«Να είμαι στο γήπεδο και να έχω τον Ρότζερ δίπλα μου για ακόμη μια φορά, είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ», είπε ο Ράφα Ναδάλ, από την πλευρά του.

Στο Λονδίνο, εκεί όπου κατέκτησε τον αριθμό ρεκόρ των οκτώ τίτλων στο Ουίμπλεντον, ο 41χρονος σούπερ σταρ του αθλήματος θα αποχαιρετήσει το τένις, παρουσία φιλάθλων και συμπαικτών για τους οποίους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Για μένα ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης μεγαλώνοντας και είναι επίσης ο λόγος που επέλεξα να παίζω backhand με το ένα χέρι».

O Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να κλείνει την «αυλαία» της λαμπρής καριέρας του, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε, δεν θα εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα.