Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του φιλικού με το Ισραήλ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προπονητή της εθνικής Ντέβις Μάντζια. 

Στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία κάνει λόγο για απόφαση που πάρθηκε «... μετά από αναφορά που έλαβε σχετικά με φερόμενη παραβίαση της πολιτική της», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

 Ωστόσο τα τοπικά μέσα αποκάλυψαν ότι ο Ιταλός τεχνικός κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας, στον οποίο μάλιστα φέρεται να έχει τάξει διάφορα πράγματα (ακόμη και το δικαίωμα να καλεί κάποιους παίκτες στην ομάδα!!!)

 Ο Μάντζια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο κι όπως αναφέρει η Ομοσπονδία δήλωσε διαθέσιμος για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο 48χρονος κόουτς βρίσκεται μπλεγμένος σε μια τέτοια ιστορία.

 Το 2016 αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Άσκολι επικαλούμενος προβλήματα υγείας, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι σε εκτός έδρας ματς στη Νοβάρα είχε λείψει αρκετές ώρες από το ξενοδοχείο μαζί με έναν ποδοσφαιριστή του!

 Από το 2017 έως το 2019 ήταν προπονητής στην Κραϊόβα, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου (ο πρώτος της τίτλος μετά από 25 χρόνια), αλλά παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός έφυγε ξαφνικά.

 Λίγους μήνες αργότερα ο Ρουμάνος προπονητής Βίκτορ Πιτούρκα, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, σ' ένα από τα διαλείμματα συζητώντας με τους άλλους καλεσμένους για την Κραΐόβα αποκάλυψε ότι ο Μάντζια είναι γκέι και ευνοούμενος του ήταν ο Ραζβάν Πόπα (ο οποίος έφυγε σχεδόν ταυτόχρονα μαζί του) ενώ είχε προσεγγίσει κι έναν ποδοσφαιριστή από τη β' ομάδα!

 Όλα αυτά ειπώθηκαν εκτός αέρα, ωστόσο όταν η εκπομπή «ανέβηκε» στο κανάλι του σταθμού στο youtube δεν έγινε κανένα μοντάζ και ακούστηκαν τα πάντα προκαλώντας σοκ σε όλη τη Ρουμανία.

 Ο Μάντζια επιστέφοντας στην Ιταλία από την Κραϊόβα παντρεύτηκε και λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάλτας, η οποία επί των ημερών του κατάφερε να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα...