Εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, «Opap Arena», σε μια φαντασμαγορική βραδιά και αξέχαστη για τους φίλους της «Ένωσης», που έπεστρεψαν στο νέο τους σπίτι.

Ένδοξες μορφές του παρελθόντος παρέλασαν στον αγωνιστικό χώρο του νέου γηπέδου, συνδέοντας το τότε με το τώρα. Μια βραδιά την οποία όλοι οι απανταχού φίλοι της ΑΕΚ καρτερούσαν τόσο καιρό, με τον Δικέφαλο Αετό να περνά σε μια νέα εποχή και να αλλάζει σελίδα.

Περισσότεροι από 32.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ έδωσαν βροντερό «παρών» στα εγκαίνια και παρακολούθησαν την εντυπωσιακή τελετή πριν εισέλθουν στο κυρίως μενού που είναι φυσικά το παιχνίδι της Δευτέρας (20:00) με τον Ιωνικό για τη Super League 1.

Με την παρουσία του συγκλόνισε ο Κώστας Νεστορίδης. Ο θρυλικός παλαίμαχος άσος της Ένωσης, που είχε δηλώσει πως θα πήγαινε ακόμη και με φορείο στα εγκαίνια, ήταν εκεί με καροτσάκι και αποθεώθηκε από τους φαν της ΑΕΚ όταν έφτασε στη σέντρα του νέου γηπέδου.
aek1
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη. Την κορδέλα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ έκοψε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης. Τον αγιασμό έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ. Σπουδαία στιγμή της βραδιάς ήταν και η παρέλαση των παλαιμάχων. Απουσίαζαν μεγάλες μορφές όπως είναι ο Στέλιος Μανωλάς, ο Τόνι Σαβέφσκι, ο Βασίλης Τσιάρτας ενώ για λόγους ανωτέρας βίας δεν παρέστη ο Μίμης Παπαϊωάννου αν και είχε αποδεχτεί την πρόσκληση της ΠΑΕ.
aek3
aek2

Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε από τον κόσμο της ΑΕΚ ο παλαίμαχος άσος της και πρώην πρόεδρος της, Ντέμης Νικολαϊδης, ενώ μαζί του ανάμεσα στους 23 άσους ήταν ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο Παντελής Νικολάου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών), ο Θωμάς Μαύρος, ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο Βασίλης Δημητριάδης, ο Ρέφικ Σαμπανάντζοβιτς.
aek4
Με τεράστια μαριονέτα ονόματι 'Ρουμπάμπας' έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena» και πρόσφερε ένα ιδιαίτερο σόου στους οπαδούς της Ένωσης.

Πυρρίχιος! Ο χορός της νίκης! 🏟💛🖤 #aekfc #aekfcseason2022_23 #ourhome #ourhistory #Neafiladelfia #OpapArena #Oloi_sto_Nao

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Στις εξέδρες βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τιμήθηκαν με αναφορές και βίντεο ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Κώστας Βουτσάς αλλά και η Σωτηρία Μπέλου.






Ακόμη εκεί ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, οι τραγουδιστές Πάνος Κιάμος, Παντελής Θαλασσινός, Κώνσταντίνος Αργυρός αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χάρης Ρώμας και ο Γιώργος Μητσικώστας.