Το τροχαίο δυστύχημα που ο Πάτρικ Γιανγκ είχε σε πλαγιά της Νεμπράσκα, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, συμπίεσε τη σπονδυλική στήλη στη μέση της πλάτης του. Ο σέντερ του Ολυμπιακού στο μπάσκετ από το 2015 έως το 2017 έπρεπε να μπει οπωσδήποτε στο χειρουργείο και, ύστερα από μία επέμβαση που κράτησε οκτώ ώρες, οι γιατροί τού είπαν ότι δεν επρόκειτο να περπατήσει ξανά.

Στο πρώτο tweet που έκανε μετά την εγχείρηση, ευχαρίστησε τον Θεό που ήταν ζωντανός. 

Ο 30χρονος αθλητής, που σταμάτησε το μπάσκετ το 2019 λόγω διαρκών προβλημάτων και τραυματισμών, είχε διαδηλώσει την ευγνωμοσύνη του για το ότι ήταν ζωντανός και αργότερα, σε συνέντευξή του, είχε πει ότι «οι γιατροί έχουν πει σε πολλούς που περπάτησαν ότι δεν θα περπατήσουν. Σκέφτηκα, “γιατί να μην είμαι στο 1% που θα τους διαψεύσει και θα περπατήσει ξανά;»

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου, ο Γιανγκ ανήρτησε βίντεο από γυμναστήριο, στο οποίο απεικονίζεται όρθιος.

Ο ίδιος παρέθεσε, εν είδει λεζάντας πάνω στο βίντεο, ένα απόσπασμα από την Καθολική Επιστολή του Ιακώβου, ενώ στην περιγραφή έγραψε. «Αν έλεγα ότι πιστεύω πως θα περπατήσω ξανά, αλλά δεν έκανα κάτι γι’ αυτό, πιστεύω στ’ αλήθεια; Η ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ. Πώς μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα, όταν δεν πράττουμε διαφορετικά; Πώς μπορούμε να λέμε ότι πιστεύουμε πως κάτι θα γίνει, αλλά δεν ζούμε λες και έχουμε φτάσει ήδη εκεί;»

Επιπλέον, ο Γιανγκ δεν στάθηκε εκεί. Στη συνέχεια του κειμένου του, είπε ότι η πρόοδός του βρίσκεται απλώς στη μέση και πως έχει ακόμη αγώνα να κάνει, αλλά διαχώρισε τους νικητές από τους ηττημένους με λόγια που άνετα χαρακτηρίζονται συγκλονιστικά: «Μπορεί να μην περπατάω τώρα, αλλά καθημερινά χρειάζεται να βάζω το εαυτό μου στη θέση να προπονεί ξανά και να υπενθυμίζει στο νευρικό σύστημά μου τι ήμουν ικανός να κάνω. Αν απλώς κάθομαι και περιμένω να γυρίσουν τα πράγματα, δεν θα γίνει οτιδήποτε.

Φίλοι, αν θέλετε να γίνετε νικητής, κάντε καθημερινά τα πράγματα που κάνουν οι νικητές. Οι συνήθειες, η πειθαρχία και η διάρκεια είναι ό,τι διαχωρίζει νικητές και χαμένους. Συμπληρώστε το κενό για το τι θέλετε να είστε και πού θέλετε να φτάσετε ως άνθρωπος και ξεκινήστε να γίνετε αυτό τώρα.

Αν δεν έχετε διαβάσει για τις ατομικές συνήθειες, το συστήνω ανεπιφύλακτα, κάνοντας τους στόχους μου στοιχείο της ταυτότητάς μου αντί για εξωγενείς παράγοντες έχει αλλάξει όλη τη ζωή μου».