Με ενθουσιασμό, αλλά χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των ομάδων-μετόχων της EuroLeague με υποψήφιους επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Ντουμπάι.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/10), η ανταλλαγή ιδεών «ήταν άκρως εποικοδομητική για τις δύο πλευρές» και θα συνεχιστεί σίγουρα. Πάντως, σε πρώτη φάση δεν συμφωνήθηκε κάποια μορφή συνεργασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμπντουλά αλ Ναμπουντά, πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Dubai Basketball Club και τους εκπροσώπους της πόλης του Ντουμπάι και της ASM Global για τη φιλοξενία της λίγκας και των 13 συλλόγων μετόχων στην υπέροχη Coca-Cola Arena. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή ιδεών και η διαπίστωση ευκαιριών πιθανής συνεργασίας. Φυσικά, είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της Euroleague στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αναφερθούμε συγκεκριμένα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση», ήταν η δήλωση του νέου CEO της EuroLeague, Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Οι Έλληνες

Να σημειωθεί πως ο Νίκος Λεπενιώτης (γενικός διευθυντής) από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι Βασίλης Παρθενόπουλος (πρόεδρος) και Σταύρος Ντίνος (γενικός διευθυντής) από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν οι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών ομάδων της EuroLeague στις συναντήσεις.