Ένα από τα σπουδαία ερωτήματα στην Ιστορία των Παγκόσμιων Κυπέλλων είναι τι θα γινόταν στον τελικό του 1986 αν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν έβαζε τον Λόταρ Ματέους πάνω στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Αργεντινή είχε νικήσει 3-2 τη Δυτική Γερμανία στο «Αζτέκα» του Μεξικού και μπορεί όντως ο Αργεντινός με το νούμερο 10 στην πλάτη να περιορίστηκε από το σπουδαίο Γερμανό μέσο, με την εξαίρεση της εκπληκτικής πάσας στον Χόρχε Μπουρουσάγκα για το 3-2, αλλά έχασε σε δημιουργικότητα. 

Αυτό που σίγουρα κέρδισε ο Ματέους από εκείνο το παιχνίδι, είναι η φανέλα του Μαραντόνα, ο οποίος τον σεβόταν υπερβολικά. Ο πλέον 61χρονος Γερμανός την είχε στην κατοχή του από τότε ως το περυσινό καλοκαίρι, όταν την δώρισε στην πρεσβεία της Αργεντινής στη Μαδρίτη τον Αύγουστο. 
maradona

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, παραδόθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AFA) από το συλλέκτη Μαρσέλο Ορντάς.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω, Μαρσέλο, που μας έφερες αυτή την εμφάνιση. Μια σημαντική φανέλα για όλο το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Αυτή η φανέλα μας επέτρεψε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον όταν κερδίσαμε τον τίτλο στο Μεξικό», δήλωσε ο πρόεδρος της AFA, Κλαούντιο Τάπια, προσθέτοντας: «Η αξία αυτής της εμφάνισης σημαίνει πολλά για τη χώρα μας και την ιστορία μας».

Η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου του 1986, απέναντι στην Αγγλία, όταν και σημειώθηκε το διάσημο «χέρι του Θεού», πουλήθηκε έναντι 7,14 εκατομμυρίων λιρών (ρεκόρ) σε δημοπρασία, τον Μάιο. Η συγκεκριμένη φανέλα μάλιστα έχει δοθεί δανεική στο Μουσείο Αθλητισμού του Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.