Η ήττα της Άστον Βίλα από τη Φούλαμ, 3-0, στο παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Premier League, αποδείχθηκε η εκατόμβη του Στίβεν Τζέραρντ. Ο πρώην προπονητής των Ρέιντζερς, με τους οποίους έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021, ύστερα από δέκα χρόνια λειψυδρίας, πέρασε την πόρτα της εξόδου ύστερα από την ήττα των «χωριατών» στο «Κρέιβεν Κότατζ» του Λονδίνου από τη Φούλαμ, 3-0

Αυτό το αποτέλεσμα έγινε η συνόψιση της κακής πορείας της ομάδας από το Μπέρμιγχαμ στο πρωτάθλημα. Οι δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες την φέρνουν ως τώρα 17η και υπό αυτό το πρίσμα ο προπονητής είναι ο πρώτος και μόνος υπαίτιος. Ο Τζέραρντ, που έγινε πρώτος προπονητής της ομάδας το καλοκαίρι του 2021, με τα ρεπορτάζ να μιλούν μάλιστα για το αγροτικό του πριν επιστρέψει στη Λίβερπουλ, με την οποία δοξάστηκε ως παίκτης, όταν θα έφευγε από το τιμόνι της ο Γιούργκεν Κλοπ, ολοκλήρωσε αδοκίμως τη θητεία του, με 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες σε 40 παιχνίδια. 


Διάδοχοι φέρονται ο Γερμανός Τόμας Τούχελ, προσφάτως απολυθείς στην Τσέλσι, και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, πρώην της Τότεναμ και της Παρί Σεν Ζερμέν.