Την υποστήριξή του στον ακροδεξιό πρόεδρο, Ζαϊρ Μπολσονάρο, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Βραζιλία επανέλαβε χθες ο αστέρας της Παρί Σεν ΖερμένΝεϊμάρ και υποσχέθηκε, ότι σε περίπτωση επανεκλογής του, θα του αφιερώσει το πρώτο γκολ, που θα σημειώσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Πρώτο γκολ: με δύο χέρια», τόνισε ο Νεϊμάρ σε σχέση με το «22», τον αριθμό που πρέπει να υποδείξουν οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν τον Μπολσονάρο, τον οποίο θα μιμηθεί με τα δάχτυλά του για να γιορτάσει το πρώτο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).

«Το Κύπελλο είναι κοντά. Θα ήταν πραγματικά υπέροχο, να επανεκλεγεί ο Μπολσονάρο και να είμαστε πρωταθλητές. Ολοι θα είμαστε χαρούμενοι», είπε ο αρχηγός της «σελεσάο» κατά την διάρκεια διαδικτυακής εμφάνισης με τον απερχόμενο πρόεδρο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, στο Σάο Πάολο.

Ο Νεϊμάρ και ο Μπολσονάρο, συνομίλησαν για περισσότερο από μισή ώρα, σε χαλαρό τόνο, αλλά ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν… σοβάρεψε όταν επιχείρησε να δικαιολογήσει την δημόσια υποστήριξή του, λέγοντας ότι «οι αξίες που εκπροσωπεί ο πρόεδρος, είναι παρόμοιες με αυτές της οικογένειάς του και τις δικές του».

Και πρόσθεσε, πως ήταν μια χειρονομία ευχαριστίας προς τον πρόεδρο που τον είχε υποστηρίξει δημόσια «στην πιο δύσκολη στιγμή» της ζωής του. Αν δεν διευκρίνισε σε τί αναφερόταν, όταν το 2019, ο Βραζιλιάνος επιθετικός κατηγορήθηκε για βιασμό, ο Μπολσονάρο είπε ότι ήταν πεπεισμένος για την αθωότητά του.