Είθισται, σε περιπτώσεις όπως αυτή του παιχνιδιού της Φράιμπουργκ με τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park» την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, στις 22:00 για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, να υπάρχει συντονισμός και με το άλλο παιχνίδι, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ομάδα που θέλει να διατηρήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση. 

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, το... ένα αυτί θα είναι στη Ναντ, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Καραμπάγκ. Για να έχει ο Ολυμπιακός πιθανότητες να συνεχίσει στη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πρέπει να φέρει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα με τη γαλλική ομάδα, ώστε να την έχει στην εμβέλεια των τριών βαθμών. Έτσι θα μπορεί στο Καραϊσκάκη, στις 3 Νοεμβρίου, με νίκη με δύο γκολ διαφορά, να προκριθεί

osfp_proponisi
Στιγμιότυπο από την προπόνηση του Ολυμπιακού στο «Europa-Park»

Ο Μίτσελ, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα, η οποία χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά στον έβδομο όμιλο, μίλησε μόνο για το ματς του Ολυμπιακού. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έκανε λόγο για μια βελτιωμένη ομάδα, η οποία έχει αυτοπεποίθηση και οι παίκτες της επικοινωνούν καλύτερα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ

Για το ματς: «Γνωρίζουμε την ποιότητα της Φράιμπουργκ και τις δικές μας ανάγκες. Θα κάνουν αυτό που ξέρουν και εμείς έχουμε ποντάρει πολλά στο πώς θα παίξουμε αύριο (σημ. την Πέμπτη). Δεν θα είναι ένα εύκολο ματς. Έχουμε μία ιδέα για το πώς θα χειριστούμε το ματς και έχουμε τις ελπίδες μας, για να είμαστε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Για το πρώτο ματς και τι έχει βελτιώσει ο Ολυμπιακός: «Είχα δει το πρώτο ματς, έχω ιδέα τι πήγε στραβά. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά έχουν βελτιωθεί. Θα επικεντρωθούμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό. Θα παίξουμε κόντρα σε μία δυναμική ομάδα και όσον αφορά στα αποτελέσματά της και όσο την πορεία της. Δεν θα είναι κάτι απλό, αλλά να βελτιώσουμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».


Για τον Εμβιλά και τα προβλήματα πίσω: «Τα πλάνα μας είναι ξεκάθαρα. Ο Μπα έχει κάνει δύο προπονήσεις. Ο Εμβιλά είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Δεν μπορώ να αποκαλύψω πού θα παίξει. Δεν επηρεάζονται τα πλάνα μας».

Για τα στοιχεία του ματς: «Είμαι ένας προπονητής που παίζει πάντα για τη νίκη, με ισορροπία στην άμυνα και την επίθεση. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Υπάρχουν και οι στατιστικές, που πολλές φορές δεν επιβεβαιώνονται. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είμαστε βελτιωμένοι, η ομάδα είναι βελτιωμένη με αυτοπεποίθηση και καλύτερη επικοινωνία. Αύριο (σημ. την Πέμπτη) θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».