Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, καθώς ηττήθηκε με 3-2 από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά πλήρωσε τα λάθη στην άμυνά του και ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς και τον Σαντιάγκο Έσε να τραυματίζεται σοβαρά στη μύτη ύστερα από αγκωνιά που δέχτηκε, με τον Ολλανδό διαιτητή του ματς να μη δίνει καν φάουλ σε μια ξεκάθαρη φάση.

Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφού τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στη συνέχεια οδηγήθηκε με ζαλάδες και «σκισμένη» μύτη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε, ο Έσε υπέστη κάταγμα στη μύτη, κάτι που σημαίνει ότι ο 21χρονος άσος θα μείνει εκτός προπονήσεων των «ερυθρολεύκων» για μία βδομάδα. Πέρα από το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης, ο Έσε θα αναγκαστεί να φορέσει και ειδική προστατευτική μάσκα.