Στη μακράν κορυφαία φετινή εμφάνισή του, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων στο Europa League, ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από ό,τι τον «τιμωρεί» από την έναρξη της σεζόν: τα γκολ στις καθυστερήσεις. Ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υπερείχαν τακτικά της Φράιμπουργκ, προηγήθηκαν στο σκορ με τον Γιουσέφ ελ Αραμπί από το 17', έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα γκολ τους, με επιτομή εκείνη του Γιώργου Μασούρα που αστόχησε σε κενή εστία στο 23' και είδαν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να κάνει φανταστική εμφάνιση, δεν θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον επόμενο χρόνο. 


Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν το ίδιο αποτέλεσμα με τη Ναντ για να έχει ελπίδες να συνεχίσει στο Conference League, αφού έχει τους Γάλλους στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική, 3 Νοεμβρίου. Για πάνω από 90' αυτό είχε επιτευχθεί, μάλιστα ενόσω οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν στο «Europa-Park» η γαλλική ομάδα βρισκόταν στο 1-1 με την Καραμπάγκ στην έδρα της, κάτι που σήμαινε ότι στον Ολυμπιακό θα έκανε η απλή νίκη, χωρίς να νοιάζεται για το σκορ, στην τελευταία αναμέτρηση. 


Αυτό άλλαξε στον εξτρά χρόνο. Το γκολ του Λούκας Κούμπλερ στο 93' δεν ήταν η χειρότερη στιγμή της βραδιάς για την ομάδα του Μίτσελ, διότι η Ναντ σκόραρε στο 95' το γκολ της νίκης της με σκορ 2-1 επί των Αζέρων. Ο Ολυμπιακός έχει 2 βαθμούς και οι Γάλλοι έφτασαν στους 6, μετά την επικράτησή τους στην πρεμιέρα επί των «ερυθρόλευκων» με γκολ στο... 93', ως εκ τούτου η διαφορά δεν καλύπτεται. 


Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λάινχαρτ (77' Σιλντίλια), Γκίντερ, Κέιτελ (64' Έγκεσταιν), Χόφλερ, Ντόαν (64' Βάισχαουτ), Γκρίφο, Κιέρε (64' Γέονγκ) και Γκρέγκοριτς (73' Πέτερσεν).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (83' Ρέτσος), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (83' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39' λ.τρ. Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (83' Ουί Τζο) και Μπιέλ (69' Κούντε).